vrijdag 22 juni 2018

zondag 17 juni 2018 Sarlat La Canéda en chateau Commarque

Zondag 17 juni gaan we met de camper van Marian de berg af naar Sarlat La Canéda: naar verluidt een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Het is inderdaad een erg mooi dorp met grote huizen en gebouwen van de prachtige okergele stenen die je hier overal ziet, dus uit de lokale bergen gehouwen.


 



We bezoeken de kathedraal; die vind ik wederom niet mooi



We wandelen rond en zien de nodige historische gebouwen waarop staat wie er  heeft gewoond. 

We lopen langs de bogen - nissen in de oude muur waarachter graven zitten de 'enfeus'  waarvan er nog een is met duidelijke beeltenis

 

 

naar de zgn Lanterne des Morts, een unieke middeleeuwse toren met een geringd dak; binnen niets bezienswaardigs .

Er is eigenlijk weinig te bezoeken dus na een crepe, die we nog niet gegeten hadden hier in Frankrijk, op weg naar kasteel Commarque waar het eea te zien schijnt te zijn.

Na een rit een berg op blijkt het nog een min of 10 lopen bergaf te zijn.





Links voor het kasteel is een troglodyte-wand. Overal op de site staan resten van gebouwen, maar we krijgen de indruk dat er binnen niet veel te zien is. Het is wel een groot terrein maar dat zoeken we niet.
De kasteelruïne is ook nog een paar flinke trappen op en de entree is eur 8,50. We zien af van een bezoek en gaan terug op zoek naar een supermarkt.
Die zijn hier echter op zondag niet open.  tsjaa ....

Op de camping zwem ik nog een half uur en dan schrapen we alles bij elkaar en toveren toch weer een lekkere hap op tafel: heerlijk weer buiten in de halfzon eten en bij de koffie genieten van het uitzicht over de vallei van Perigord Noire (geloof ik) er zijn ook nog andere ….


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten