zondag 10 juni 2018

7 juni Santiago de Compostela

donderdag 7 juni: helaas als we wegrijden, regent het alweer.
En de hele weg, niet hard maar wel nat en koud. We hoeven maar 75KM, volg de camino-borden,  grotendeels door de binnenlanden, heel mooi maar triest met dit weer.

     

Lekker vroeg op camping As Cancelas in Santiago de Compostela, een redelijk steile terrassencamping;


we gaan r.a.bovenaan staan daar is het licht en het minst doorweekt. Lopen naar de stad is 2KM. We gaan naar de VVV; wandelen wat rond en proeven de sfeer van de enorme gebouwen in het oude deel van de stad dus rondom de beroemde kathedraal van de Jacobs-pelgrims. Ze lopen er wel, maar zien er niet enthousiast, vrolijk of verlicht uit.

welkom pelgrim

 



    in passende kledij leggen zij de laatste zwaarste loodjes af, en zwaar was het dit jaar

We zoeken een restaurantje en dit heeft een mooie gevelsteen en een menu de casa a eur 15: 3 gangen en er zitten spanjaarden te eten; ook mannen die geen toerist zijn dus dan denk ik dat het er wel goed moet zijn.


En dat was het ook: we bestelden Caldo Gallego een typisch Gallicische soep met andijvie, witte bonen en aardappels: voedzaam vegetarisch... Dan een beetje op safe de zalm a la plancha dus geroosterd,  weinig aan te verknoeien,  met een beetje kledderige aardappels, maar wel lekkere; het dikke blaadje sla met de dikke vette saus laat ik liggen; na een tarta de queso, dus kwarktaart, heerlijk en een Santiago cake met amandelen.



We wandelen nog wat door de lege stad en pakken de bus naar het mega winkelcentrum vlakbij de camping.
Paar boodschappen en dan naar de camper; de info van de VVV bestuderen en zien wat we morgen wanneer kunnen doen. Gratis internet op de hele camping dus ik wil eindelijk fotoos bij de laatste paar weken posten, maar het gaat moeizaam; het internet valt nogal eens weg en de muis wil ook niet meewerken. Dus wederom nog lang niet bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten