zaterdag 9 juni 2018

4 juni 500 KM naar t westen

Maandag 4 juni ca 500KM rijden anders komen we nooit in Santiago de Compostela. Spanje is ca 1400KM breed...  En weer is het droog tegen de voorspellingen in; het wordt zelfs erg warm ca 30grC.
We nemen de snelwegen die natuurlijk ook door het schitterende binnenland met hoogvlaktes, bergen en dalen, gaan maar veel fijner rijden als je een lange afstand wilt afleggen. Al die bochten en bergen zijn wel een aanslag op je gewrichten...

We tanken voor eur 1,18 en slaan weer proviand in. Koffie langs de weg bij een chauffeursbar: het meisje maakt er zelf een foto van: misschien haar eerste kunstige cappuccino? Wij een foto van haar met de cappuccio...

              

Wat zijn de Spanjaarden tot nu toe gezellig, vrolijk en bereidwillig. Ze doen alle moeite om je te verstaan, te begrijpen en in het engels terug te praten; wat een verschil .....  Een paar uur later hebben we zin in een mac flurry caramel of chocola dus internet stop! Heerlijk buiten op het warme terras want binnen is het freezing met de airco hoog.

Als we net rijden, brandt op mijn dashboard een lichtenalarmlichtje. Meteen de weg weer af want daar is een industrieterrein. Ik zie een EM Auto Electricidad en vraag een monteur even mee te kijken. Gelukkig kom ik met italiaans ook een eind hier en hij begrijpt wat engels. Het is een kapotte lamp, zegt hij. Ik vraag nog: geen zekering? Nee lamp. De koplamp was al stuk dus hij repareert die. Het lampje brandt nog. Hij loopt om de auto: linker achterlicht auto doet t niet. Hij pakt een schroevendraaier, zet die erop en de lamp gaat weer aan: wakkelcontact....  Alarmlampje uit: eur 10 betalen voor de koplamp en de hulp: Gracias !!  en daar gaan we weer.
Zo kom je de dag wel door.

We hebben gelukkig een kant-en-klaar maaltijd dus alle tijd om op de camping in Navarrete in de Rioja te komen.



 

Ellenlange stallen, denk ik, zonder boerderijen erbij ...

Langs ontelbaar veel wijnvelden en prachtige nieuwe gebouwen met Rioja (ooit mijn favoriete wijn)'boeren'.  (Pas na Santiago de C kopen we de eerste fles Rioja)
De bermen staan vol met geurende brem en in de velden soms knalrode klaprozen. 

Het landschap is sterk veranderd: van roodbruine rotsen, naar bijna witte. Dan lijken de bergen op grote zandbulten: heel licht met plukjes gras begroeid.
En dan de fluweelgroene glooiende heuvels van de Rioja: het lijkt wel een soort spelt wat er groeit qua kleur.  Ik vind het prachtig...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten