vrijdag 22 juni 2018

15 juni naar de Dordogne / MOISSAC

Vrijdag 15 juni verlaten we de aardige beheerder van/en de doorweekte camping in Lourdes

 

op weg naar de Dordogne.
Een weinig spectaculaire rit, vooral het eerste deel na Lourdes.
Het eerste stukje Dordogne is mooi, het lijkt op Toscane maar iets vlakker.

Het wordt eentonig: maar ook hier overal overstromingen geweest, resten van modder op de weg en duidelijk met grote machines weggeschoven aan de kanten. Hier en daar een wallekant compleet afgebrokkeld.

 

We moeten na St Clar een flink stuk omrijden omdat de weg (nog?) is afgesloten.
Op een rotonde zien we eindelijk een (banket)bakker die koffie maakt:  Jezuieten erbij, bladerdeeg met poedersuiker en gevuld met amandelcreme: heerlijk.

SPIEGELBEELD VERTEL EENS …….



Wij vragen ons af of de camping Moulin de Bidounet in Moissac op een eilandje in de Tarn wel droog is: en ja hoor: gelukkig wel. Misschien net op de grens van het slechte weer geweest?

In de molen, waar nu het bureau van de camping is, werd in 1859 Firmin Bouisset geboren, tekenaar en ontwerper van de reclame-affiches van het chocolademerk "La Petite Meunier" en de koekjes "Le Petit Ecolier" van de fabrikant LU. In de 20e eeuw was de molen een electriciteitscentrale, maar al meer dan dertig jaar geleden omgebouwd tot camping.

    

Je moet door de oude molen rijden, dwz over/door een overdekte brug waar ik net doorheen kan met de camper als ik de spiegels inklap.



We krijgen een enorme plek voor onze 2 campers ;  het is 22grC dus lekker buiten eten.

 

Na het eten een wandeling naar de rivier waar we in de verte de beroemde pont-canal de Cacor kunnen zien: een romaanse schipbrug annex Kanaal Lateral a la Garonne over de Tarn...




Hopelijk kunnen we er morgen dichtbij komen.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten