maandag 11 juni 2018

10 juni verder langs de NW kust richting Gijon

Zondag 10 jun langs de kust richting Gijon; ca 225 KM.

De zon schijnt !! het voelt heerlijk 'warm' aan.
We gaan op zoek naar een noordelijk puntje met de vuurtoren van Barqueiro.


Het moet een mooie route zijn; de Ria's/inhammen voorbij Coruna zijn wel mooi en helemaal met bomen begroeid, maar wederom wordt het landschap verminkt door hele lelijke woningbouw, veel grote industrie en overal windmolens; niet geconcentreerd op bv 1 of 2 bergen, maar verdeeld over en tussen alle bergen.



Na Ortigueira wordt het mooi; een bosrijke bergachtige route tot aan de vuurtoren, waar we echter niet bij kunnen komen.
We cirkelen langs een smalle weg met flinke greppels naar een haventje, maar ook daar kunnen we niet bijkomen omdat de ingang van het dorp te smal is.

Dan maar terug en naar het volgende dorp. Daar kunnen we ook niet parkeren, alleen bij de volgende haven. Er is gelukkig een bar, waar ook ongeveer het hele dorpje zit te borrelen.

 De cafe leche is prima en we vragen naar taart.
De hele bemanning komt eraan te pas en dan krijgen we een bordje met 4 hompen 'special cake'  very special, wel smakelijk, maar ook droog.  Dus nog een klein kopje cafe leche... totaal eur 5,60 ... hier kan het dus ook ... 


Helaas begint het verderop weer te regenen; goed dat we in de auto zitten.

De camping Pelora ligt op een klif die de oceaan in steekt. Internet is uitgevallen door de storm van gisteren;  Sinterklaas zei het altijd al: altijd storm in de golf van Biscaje...   Ik sta met de open deur bijna in de oceaan.  (foto 2)






Vanaf de camping loopt een enge stenen trap naar een rotsstrandje beneden (foto 3 en 4); er hangt ook een buitendouche... morgen proberen??? brr   

Hoewel het maar 10 min lopen is naar het leuke vissersdorp 'beneden' (foto 1) koken we zelf omdat het regent.....   ook een rode draad door Spanje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten