vrijdag 1 juni 2018

28 mei Millau DE brug en Roquefort DE kaas

Maandag 28 mei regent het! en het blijft hier 2 dagen regenen zegt de regen app dus verder.
We gaan eerst op zoek naar het Millau Viaduct; een half uur de berg op rijden en dan ben je bij de Aire du Viaduct Millau: de brug zat net nog in de wolken maar die drijven verder het dal in dus we kunnen de brug zien.

 

          

Helaas is de lucht grijs dus steekt de brug niet erg af, Het is wel een enorm imposant ding. Even later rijden we er onderdoor en maken nog wat foto's; gruwelijk hoog die pijlers! 

Dan staat Roquefort op de planning: we bezoeken de Caves de Société boven op de berg. Een troosteloos gat tegen een berg aangeplakt



We krijgen een Nederlandse versie van de rondleiding (a eur 6) mee, die je absoluut niet kunt lezen tijdens de franse babbels in de donkere grotten en die je weer geacht wordt in te leveren na het bezoek... hoewel je niet meer bij de ingang terugkomt. 
In de wachtruimte staat deze oude kaasgatenprikker, een Piquese;  in de gaatjes werd de Penicillium geinjecteerd zodat de schimmel door de kaas kon groeien


we krijgen te zien - via filmpjes - en te horen hoe de procedure is om de op brood gekweekte penicillium schimmels te enten in de kaas en hoelang die dan moet rijpen in de speciale temp en vochtigheid van deze grotten om op smaak te komen. - hier een groene boterham in een fles voor de show

  duizenden? kazen liggen op de zij

 

We  lopen met een man of 45 door de donkere gangen, trap op trap af, zien duizenden kazen liggen en toch lijkt het me niet veel....

 

 Aan het eind van de rit krijgen we 3 kazen te proeven met daarbij een blokje ontbijtkoek.

hier kun je zien waar de kaas van is gemaakt :


JUIST van een tirelire 

We zijn verkleumd dus zoeken het restaurant aan de overkant op voor koffie/weense cappuccino en een roquefort quiche met salade en toast met kaas en salada met lekker brood.

 

 


Op de telefoon zien we dat het in Nederland en Italié beter weer is dan hier en in Spanje. Maar we zien veel leuks en moois en eten heerlijk !



Dan zoeken we een mooie route richting Carcassonne, die is er - alleen met een omleiding, en dikke mist op het laatste stuk bergen en hoogvlakte.

We zijn pas na 6-en op de camping en genieten van rode wijn met nog eens kaas: brie en bleu de bresse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten