zondag 17 juni 2018

16 juni 2018 : deel 1 = Pont du Cacor en de stad Moissac

Zaterdag 16 juni: een bezoek aan Moissac en de Abdij e Cloitre (zo wordt het hier officieel aangeduid) S. Pierre met een voorportaal en een cloitre die juwelen van romaanse architectuur / kunst worden genoemd.

Ik vraag eerst de receptioniste van de camping of we bij die unieke kanaal-over-de-rivierbrug - de Pont du Cacor -kunnen komen en er bovenop kunnen kijken. Nee dat kan niet, jammer ….
We gaan toch even er naartoe voor een foto van de stenen romaanse boogbrug. Dan zien we dat er mensen overheen fietsen... uhhh en er is een pad / en een trap naar boven.


 


Het is heel jammer dat er geen boot komt, maar het ziet er prachtig uit daar boven; en een mooie fietsroute langs het kanaal !!

Blij en tevree rijden we naar de stad waar het erg druk moet zijn ivm de weekmarkt, maar er is een ruime plek waar ook campers kunnen parkeren.

We wandelen de gezellige stad in en over de markt. Ik zie paddestoelen en vraag een dame: hoe kan dat paddestoelen in de lente? Ja zegt zij: cèpes en girolles zijn lentepaddestoelen.



Ook even binnen door de markthal gelopen: prachtig uitgestalde etenswaren; grote Jezuïten, die we gisteren in het klein hadden gegeten; 



paella's, mooie visprodukten, kreeften, etc etc ... heerlijk allemaal.



We kopen een brood: nee niet de X maar die 'cereale' stok. 

Als we weer buiten komen is op het plein een cultuurgebeuren aan de gang: er staan 2 mannen te zingen, 1 man staat erbij en kijkt er naar, twee mannen staan met de armen te zwaaien en zo. Dan komt er een oude man die dikke plakken klei uitpakt en op rug, schouders en hoofd van de ene bewegende halfnaakte man kletst.



Dan begint de muziek weer en het monotone gezang en springen de mannen met de borstkassen tegen elkaar en als de klein gevallen is worstelen ze wat. Ziet er idioot uit maar vooral onzinnig.

We drinken - eindelijk eens lekkere - café au lait op een bomvol terras bij een in onze pelgrimstour toepasselijke bar: gezellig!



de hele regio is naar de stad gekomen voor de markt; we besterven het van de knoflook geurende buurman dus gaan maar op zoek naar de Abdij.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten