vrijdag 22 juni 2018

22 juni naar Nevers

Vrijdag 22 juni 2018. Flinke woei maar strakblauw dus mooi weer om 313KM te rijden naar Nevers.

Zodra we na Limoges de snelweg verlaten, wordt het weer een prachtige route. Enkele.. uh eigenlijk veel kastelen komen langs en in Herrison staan we ineens midden in het mooie dorp voor de ruïne van het kasteel Herrison.





                                                    kerkje: mooie entree lelijke zijkanten

Er is een parkeerplaats maar die hoort wrschnlk bij het kerkje want er staat nergens iets van het kasteel of bezichtiging; je kunt er ook gewoon naartoe lopen en er is niemand.
We klauteren naar boven; er wordt gevraagd om steun voor herstelwerkzaamheden, maar er gebeurt nog weinig. Er liggen wat steigers maar er beweegt niets.
Het uitzicht op het dorp is erg mooi


In een erg mooi wegrestaurant eten we een broodje, en ik nog een frambozentaartje en dan knorren we tevreden verder naar Nevers.

De camping ligt pal aan de Loire onderaan de oude stenen brug de stad in. We wandelen er naartoe en bezoeken de kathedraal met crypte; niets aan te bekijken, wederom geen mooie kerk.


In de stad staan wel enkele mooie gebouwen, maar verder is het ongezellig; zelfs de winkels zijn onaantrekkelijk.


              

 



  



We vinden een redelijk gezellig terras bij Brasserie Lord en eten (een berg) fish and chips, met daarbij een glas heerlijke Sancerre.

 

Als we terug wandelen 



en bij de brug komen, zien we op een pand vlak bij de brug dat daar de beroemde Nederlandse schilder Jongkind een tijdje heeft gewoond. Ik heb onlangs nog enkele schilderijen van hem gezien: mooi en hollands ! 





Morgen op zoek naar Bernadette.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten