zondag 24 juni 2018

24 juni op naar Troyes --- te peerd ???

Zondag 24 juni al vroeg op pad naar Troyes;
helaas... een deviation/omleiding stuurt ons alle kanten op en vooral de verkeerde: na 1,5 uur - via een erg mooie route overigens - zijn we nog maar 28KM van Nevers, ons startpunt, verwijderd.

Troyes geven we op en zoeken een kortere route.
Nog een deviation brengt ons ook langs prachtige plekken, o.a. op de route du Champagne met enorme wijnbedrijven, zonder dat we nog maar 1 druif hadden zien staan. Maar ze kwamen toch in beeld:


We rijden door mooie bossen met lanen van varens langs de bermen, over hoogvlaktes met enorme vergezichten, langs oneindige graanvelden en door zwermen vlinders... hopelijk zijn er niet teveel door ons  gesneuveld.  Wel iets anders want ik heb een flinke klets bloed op mijn voorruit (en motorkap).

   

Na de mooie huizen in de Dordogne en de vele kastelen, zien we hier kleine huisjes in oude dorpjes (foto boven), hier en daar een soort kasteel en een grote champagnekurk op de rotonde.


We zijn redelijk op tijd op de camping Du Tertre in Dienville aan het kleinste van de Lacs de la Foret d'Orient, het Lac d'Amance.  Tertre is 'terp' dus ook op een verhoging/drooggevallen stuk land  gebouwd zoals de Place du Tertre in het oude Paris ook op een 'terp' - heuvel - is gebouwd.

Een aardige camping met een mooi zwembad dat verwarmd is tot ca 23,5 grC.



 

Het restaurant is nog gesloten, maar we hadden al iets gegeten bij de MD dus 'gewoon' een glas rode wijn met wat toastjes kaas en een dikke softijsco aan het meer aan de overkant van de straat.

De weekenders vertrekken, laden hun boten en waterscooters achter de auto, of eten nog iets in een van de 3 of 4 restaurants met grote terrassen; gezellig.

Morgen rondje om de meren fietsen als t mooi weer is .... ??  Kijken of de fiets nog niet verroest is achter op de auto....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten