dinsdag 5 juni 2018

zaterdag 2 juni 2018 au revoir Méditerranée

Zaterdag 2 jun: laatste dag aan de Middellande zee want er is ook hier nu regen voorspeld. In de Pirineos lijkt het iedere dag erg slecht... maar we moeten wat. Eerst maar eens naar Roses voor de festa de Roses.   Koffie op terras met zeezicht ; cappuccio met slagroom


Er is een Dali theatertje gebouwd op de Ramblas waar we kennis maken met de dromen van de jonge Dali.  Fantasie had ie !  



Dan naar de Placa de Catalunya waar een proeverij is van lokale en regionale produkten. Het ziet er allemaal lekker uit.

                                                               uhhhh   lokaal ??

 

overal gegarneerd met nu echte rozenblaadjes.

We pakken een terras met zeezicht; weer een flinke bries. Ik koop dracmen voor de proeverij en neem 3 gamba kroketjes, beetje lauw maar zeer goed van smaak.

We fietsen terug naar de camping en hebben na nog een uur heerlijk in en aan het zwembad geen zin meer om de stad in te gaan voor de festiviteiten.

We gaan eten bij de kleine strand/snacktent: prachtig uitzicht op zee en de rocca met de mooie huizen, en echt op het strand eet ik een flinke hamburger, heerlijk gekruid, lekker glas witte wijn erbij: afscheid van Roses en de middellandse zee!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten