zondag 2 september 2018

1 september 2018 Bad Münstereifel

zaterdag 1 sep: strakblauw!! en op tijd verlaten we het lekkere camp Eifel aan de Freilingersee om Bad Münstereifel te gaan bekijken.

Na een prachtige rit van ca 22KM vinden we redelijk makkelijk een parkeerplaats vlakbij een poort in de geheel intacte stadsmuren van dit romantische dorpje.


 

Het staat genoemd als city outlet maar het blijkt outlet city te zijn: nagenoeg alle winkels zijn outlets, maar het blijft een mooi stadje met veel vakwerk huizen en ook de hotels zijn in oude panden gevestigd; geen lelijke nieuwbouw.




Het riviertje de Erft loopt dwars door het dorp; op een van de leuke gebloemde terrassen aan het water drinken we koffie en eten werderom een duitse maat taart.... nu met aardbeien. 

Dan wandelen we door het dorp waar een feestterrein wordt ingericht. We zien veel mensen in vreemde kostuurms; het lijkt wel carnaval. Er is dit weekend een groot muziekspectakel achter de stiftskerk, waar ook de (vroeger?) nogal bekende albino zanger Heino optreedt; ik wist niet dat hij nog leeft. 

We bekijken de stiftskerk met een crypte met de resten van Chrysanthus en Daria (mjn ezelsbrug: chrysant en dahlia). Deze crypte is ook gesloten. 


Er is een levensgroot, stenen grafmonument van burchtheer Gottfrieds von Berghem.

Het is een romaanse kerk, gebouwd van flinke brokken steen, en dat vind ik een stuk mooier dan gotisch. Desondanks kunnen de kerken in noordeuropa me niet bekoren. 

We hadden 2 uur P-tijd en we zijn precies op tijd terug bij de camper: het dorp gezien dus op naar een supermarkt. 
Om de hoek is de Netto waar je leuk kunt inkopen voor weinig. 
Ik arriveer bij de uitgekozen camping in Monschau Perlenau even nadat Betske daar is aangekomen. Ik had op internet al gezien dat de camping diep in het dal ligt en me niet geschikt leek voor fietstochten; dat klopt. 

We wachten een uurtje op Nel en verkassen dan naar camping Zum Jone Bur aan de andere kant van Monschau, waar ik in 2013 ook al ben geweest. 
De camping is aardig opgepimpt en er zijn nog net 3 plekken bij elkaar; 


eigenlijk maar tot maandag want dan worden er filmopnames gemaakt, maar we mogen toch wel tot dinsdag blijven staan. Maandag dus in de zondagse jurk voor de camper plakken en kijken of we ook in de film mee mogen doen... duhhhh... we zijn er bijna ..... 

Op de camping nodigen onze NL overburen ons uit om op hun perceel waar nog zon is, te eten. We maken er graag gebruik van en gaan na het eten naar het terras van het restaurant om te internetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten