dinsdag 4 september 2018

4 sep 18 Roerdalfietsroute met hindernissen

Dinsdag 4 september na wat regen vannacht gelukkig weer zon en een prima fietstemp.
Eerst gaan we naar een grote supermarkt 'Kaufland' waar we Nel ontmoeten voor koffie, nog even zonder gebak: te snel na het ontbijt. Nel gaat al naar Landgraaf waar wij morgen mogen arriveren.

We zoeken een route 'onderlangs' via Monschau naar de Rursee en terug langs de Rur/Roer zodat we de steilste deel vermijden.  We kopen een belegd broodje bij de bakker waar we zondag op het terras zaten voor het geval we onderweg geen versnapering kunnen vinden. Het plein is nu leeg dus nog even een schone foto:   op 1 wagen na van de kermis die volgend weekend hier staat

  

We komen bij de Perlenau stuw, ook een drinkwaterreservoir 

 

 

en fietsen een steile helling omhoog. Boven is echter een rood/wit lint gespannen; er staat niets bij en we horen geen gezaag of iets anders afschrikwekkends.
We fietsen een stuk langs het stuwmeer; een smalle weg met veel keien en nogal oneffen.
Na enkele KM's is weer een lint over het pad gespannen waarop een bord met de mededeling dat er Forst-arbeiten bezig zin; dat hebben we gisteren ook gezien en dan rollen de hele bomen in razend tempo de berg af. we horen echter helemaal niets en wagen het erop.

Kruipen onder het lint door, maar om de bocht horen we ineens wel zaag?machines; we keren om en fietsen terug naar Monschau, waar we de 'gewone' Rurroute oppakken.
Ook die blijkt niet echt geplaveid en gladjes te zijn. Diverse stukken met rollende keien en kiezels, zelfs een stukje met een smal modderig zandpad.
We heel erg mooi en vlak langs de ook tamelijk droge Roer die als een brede beek naast ons voort kabbelt.
Dan komen we bij Dedenborn en denkt Betske de camping te zien waar zij als jong meisje haar eerste buitenlandse vakantie doorbracht, ergens in de 50er jaren van de vorige eeuw.


Helemaal blij fietsen we door naar de Rursee waar net een boot met bejaarden vertrekt zodat er voor ons een bankje aan het water vrij komt. we genieten van de rustige zit en het Monschauer broodje


     



voordat we vol goede moed de terugtocht beginnen; nu met een afsteker rechtstreeks naar Imgenbroich waar onze campers staan.
Het is een enorme klim via de gewone weg, en halverwege zegt mijn fietsaccu even: doe t zelf maar. Gelukkig krijg ik - zelfs bergop - de fiets weer aan de gang. pfff zware cardio work out

We kunnen heerlijk buiten zitten in zo nu en dan een zonnetje; even bijkomen van de laatste etappe
Morgen naar onze sologenoten in Landgraaf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten