maandag 17 september 2018

12 sep 18 naar Valkenburg aan de Geul

woensdag 12 sep: afscheid van Frieda en Jan dB; de anderen vertrekken op tijd naar Camping de Bron in Valkenburg aan de Geul want daar is een groot zwembad waar we onze rustdag door willen brengen; helaas ook dicht, het zwembad, sinds gisteren... grrrr  het is nl nog heel warm.


 altijd leuk om te zien dat de mannen veel aan het huishouden doen, vooral wassen ! 

We hebben een eigen veld waar we in een rondje om de pingpongtafel  gaan staan en onder walnootbomen LEKKER !!!  en gezellig.

We lunchen samen en een groepje gaat naar Valkenburg naar de VVV en vandaar uit een wandeling van ca 7,6KM te maken door het Geuldal.


We moeten via een smalle steile weg/cq trap een flinke berg opsjouwen naar de rodelbaan bij de Wilhelminatoren... pfff lekker heet..... dat is al een stuk boven de kasteelruïne die hoog boven het stadje staat...
Het is een zware wandeling maar we hebben een super conditie na al dat fietsen in de 'bergen'...


Het kan nog hoger, telkens weer; maar het is een prachtige wandeling door een bos en langs diepe dalen en dan zien we uiteindelijk oud Valkenburg liggen.

 

We dalen af naar de weg en langs kasteel Schaloen aan de Geul. 



Iets verderop staat Kasteel Genhoes?? 

We zien een ijsvogel op een tak (dankzij Monique): beeldschoon! 

Willy is hier in de buurt opgegroeid en vertelt dat hier diverse bronnen ontspringen als we dit bord zien we vlak bij de Mergelwand waarvan veel huizen in Valkenburg zijn gebouwd: mooi die gele steen. 



De wallekanten van de Geul zijn versterkt met de mooie mergelsteen; en er is een hele steile visstrap


De route eindigt in een leuk stuk Valkenburg met mooie gebouwen, een blote dame op de brug en een klein motormuseum



 

  de tourist info

Weer op het plein bij het mooie VVV gebouw en een stadspoort ploffen we op het eerste beste terras



voor een biertje; het heerlijke Mistic radlertje verdampt al bijna in de slokdarm...  

Dan nog wat boodschappen en de berg weer op naar de camping.  
Valkenburg valt me 100% mee; ik had er een heel andere voorstelling van want ik ben er al eens geweest … vreemd.. misschien in een ander Valkenburg ..

De achtergebleven heren hebben bedacht dat we vanavond gaan eten bij het restaurant van de camping. Heel gezellig maar niet erg lekker.

Morgen komen er 500 mountainbikende campinggasten - met de nodige begeleiders, kwartiermakers, etc etc - die een sponsorrit rijden voor de ziekte Duchesne.
Ze gedragen zich voorbeeldig: ze feesten wat en slapen om 10u00. De volgende ochtend om 8 uur vertrekt de caravaan alweer (voor 100KM fietsen) en Monique legt de start vast



Sinds het einde van de middag is het ineens 10 grader kouder dus na het eten duiken de meesten hun blikje in en kan ik eindelijk even 'bijschrijven' ..  druk druk druk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten