vrijdag 7 september 2018

6 en 7 september : fietsen Kerkrade en Brunssummer Heide

Donderdag 6 sep: de zon schijnt, het is tamelijk warm en na een rustig start vertrekken we rond de middag op de fiets richting Kerkrade.
De knooppunten zijn hier en daar aangepast; op een overzichtsbord staat de pijl met  'Hier staat u' aan de verkeerde kant van de snelweg; al met al erg onduidelijk: kortom: we hebben wat moeite (en tijd nodig) het centrum van Kerkrade te vinden.

 Helaas gaan de fietsroutes hier veel langs drukke wegen en door woonwijken met huizen die ons het gevoel geven dat we in 1968 fietsen: bruine kozijnen, vitrages en open-wave gordijnen zoals ik die in 1968 in mijn eerste huis had....  de huizen zien er ook erg duits of belgisch uit met de kleine rechthoekige ramen...    
en dan eindelijk wat kleur in de stad: het lijkt wel een werk van Nicki De St Phalle.


En natuurlijk gebouwen die herinneren aan de glorietijd van de mijnen.
We vinden een fijn terras voor de lunch en zoeken dan weer naar een fietsknooppunt richting
Brunssummer Heide.
Helaas missen we het volgende punt en komen KM's verder pas weer op de route naar camping. Ook moeten we klunewn aangezien een stuk van de route opgebroken is, maar ook fietsen we nu een stukje door de mooie Z-Limburgse natuur

We gaan even kijken bij de watermolen waar de camping naar is genoemd en nieuwkomer Peter trakteert op een drankje op het terras.



Dan moeten we heel snel voor de bui binnen proberen te komen. Gelukkig is die snel voorbij en kunnen we nog even de vele nieuwkomers begroeten.

Vrijdag 7 sep 18: op zoek naar de Brunssummer Heide.
We rijden de zgn GroenFietsroute naar de Brunssummer Heide die heel mooi moet zijn.
Als we 40 km hebben gefietst, hebben we ca 5KM door natuur gefietst en 35KM wederom langs wegen en door trieste woonwijken.

We hebben geen toefje heide kunnen spotten en zijn klaar met fietsen in Z-Limburg.

Gelukkig vinden we in het zgn Schutterspark het cafe/rest Het Schuttershuske met terras.





Langs het plafond zijn de randen beschilderd met Schuttersbeelden.
We zijn een beetje afgekoeld en warmen ons op met een lekkere kop soep.

Dan de korte route naar de camping waar de ca 200 campers bijna allemaal opgesteld zijn.
Voor de niet sologenoten onder jullie; hier een paar plaatjes hoe dat er ongeveer uit ziet: 200 campers op ca 100 plaatsen, keurig alle neuzen (en schotelantennes) dezelfde kant op.

Vandaag worden de 53!! nieuwkomers begroet in de grote tent; vanavond is er voor iedereen welkomstkoffie en daarna happy hour

 

  de grote tent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten