woensdag 5 september 2018

5 sep 18 Kornelimünster op weg naar NL

Woensdag 5 september rijden we rond 10uur richting Kornelimünster wat een leuk dorp schijnt te zijn en waar een grote abdij te bezichtigen is.

Het is maar 25KM en we vinden een ruime parkeerplaats bij de zgn Benediktijner Abdij die goed aangegeven staat.

 

We gaan naar binnen; het ziet er allemaal erg modern uit; de kerk ook; kaal en niets moois aan....?? we begrijpen de lirische beschrijving in de toeristische gids van Betske helemaal niet en vragen danook aan de receptie of er nog meer te zien is. 
De dame begrijpt natuurlijk meteen dat we de oude abdij zoeken: die is midden in het historische centrum.

We verplaatsen de auto enige 100-den meters en wandelen naar beneden het stadje in. Het is wel aardig, maar niet zo toeristisch mooi als bv Monschau. 


We wandelen naar de kerk; de ingang lijkt niet de juiste, er is een bord waarop verzocht wordt rondom de kerk naar binnen te gaan; er is hier wel een deurtje open dus we kunnen toch naar binnen. Er staan wel wat bijzondere voorwerpen; geen idee wat en hoe bijzonder. 



Het plafond moet ook erg mooi zijn, maar het is vrij donker in de kerk wat geen duidelijke foto oplevert; de orgelstemmer is bezig. 


We krijgen het gevoel dat de kerk eigenlijk gesloten is. 
Dan lopen we alsnog rondom het gebouw en komen bij de entree van het NRW kultuur gebouw; een mooi gebouw maar ook alles gesloten... geen toeristische visites. 

 



We halen koffie en gaan nog even op een terrasje zitten voordat we de reis vervolgen naar Landgraaf. 

Het is daar warm - zo ook het welkom - dus lekker op de camping. 


We installeren ons rustig, genieten van het onderweg gescoorde broodje, begroeten vele oude bekenden en fietsen dan naar de Plus voor groenten en karnemelk. 

We horen dat het in west NL flink geregend en geonweerd heeft en dat het hier morgen ook de hele dag zal regenen..... dat zou jammer zijn...    Naast mij staat een nieuwkomer: Peter uit Middelburg en ik nodig mezelf, en dan ook Betske en Nel uit onder zijn luifel; het wordt heel gezellig. Tijdens het maken van een hapje eten, begint het al wat te regenen... Hopelijk kunnen we morgen toch nog een eind fietsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten