dinsdag 18 september 2018

16 sep 18 5 kastelen route

Zondag 16 sep afscheid van Bert (en Willie) die naar Monschau gaan om de Vennbahn (van Aken naar Luxemburg over een oude spoorlijn: remember?) te fietsen.

Strakblauw en lekkere temperatuur dus wij gaan weer fietsen - tot nu toe hebben we met de groep ca 230KM gefietst en dan nog al die andere KM's die we al gedaan hadden in de Eifel!! :

We kiezen nu de 5 kastelen route. Erg mooi, oa door het Geuldal waar we ook hebben gewandeld dus die kastelen hadden we al gezien.
Een prachtige watermolen met een enorm niveau verschil en dus een snel draaiend rad:



Dan komen we bij kasteel Wijlre dat vlak naast de Brand Brouwerij staat; misschien woont de eigenaar van Brand wel in dit mooie kasteel.
De tuinen met oa beelden, zijn te bezichtigen a eur 8 of museumkaart.


We fietsen door: 'berg op en weer af'  met een snelheid van vaak over de 42KM!
Het is een zware rit, doorkruist door tourritters op racefietsen (120KM) en anderen op mountainbikes; druk druk druk ....

Op een heel hoog punt met enorm en prachtig uitzicht, eten we onze boterhammetjes op.
De mevrouw op de andere bank legt ons uit dat het kasteel dat we beneden zien kasteel Beusdael is en in België ligt. We fietsen er even later langs.



We moeten ook nog ergens dwars door een braderie en in Slenaken gaan we op zoek naar de heerlijke taarten van Monique... helaas de bakker is gesloten.... pfff afzien.

De bergen worden uiteindelijk lager en mijn accu is dan bijna leeg na 45KM!
Na Margraten gaat het flink bergaf tot Valkenburg waar we begroet worden door een muziekkorps, waarna en nog enkele volgen.



We krijgen met veel geluk plek op het terras waar we nog eens genieten van het lekkerste Radlerbiertje 2,5% tot nu toe: MISTIC  !

Het concert van de korpsen wordt afgesloten met het Limburgs volkslied, waar ik ook enige regels van ken dus volop meezing ! wat een prachtig einde aan deze super fietstocht !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten