vrijdag 31 augustus 2018

30 en 31 augustus Blankenheim.Freilingersee

Donderdag 30 aug rustig afgebouwd, koffie gedronken en afscheid genomen van camping Ahrtor in Ahrweiler. een prachtige route van een uurtje langs de Ahr naar Blankenheim/ Freilingersee.

Onderweg, in nagenoeg alleen maar natuur, staat de reusachtige Nürburgring waar voorbereidingen worden getroffen voor de e.o.a race; grote trucks en opleggers met grote porsches ed.


Camp Eifel is een grote, maar leuke camping waar niet veel mensen meer aanwezig zijn.


Ik zoek een lekkere plek in de zon op een bijna leeg veld.
Het sanitair gebouw is erg mooi en groot. Vooral het unisex deel is deftig: nieuwe en mooie badkamertjes, maar de andere afdelingen zijn ook allemaal erg goed; heerlijke en gratis douches, veel schone toiletten met wcbrilreiniger etc .... ik houd er van.
Als we er allemaal zijn en een poosje hebben genoten van de rust, een lunch en de zon, wandelen we naar de Freilinger Stausee;


 



een uurtje rondom het stuwmeer gewandeld en weer lekker buiten genoten van hap en snap op de camping.

Vrijdag 31 augustus op de fiets naar Blankenheim; erg weinig stadje, veel trappen, veel vakwerk, veel hobbelkeien, met een kerk, die klein is en redelijk beschaafd versierd,



een burcht waar de jeugdherberg in is gevestigd, de VVV in het Eifelmuseum

 

     oeps... Compostela… in kom er niet vanaf dit jaar

 

en ca 1 terras bij het museum café. Boven is het café zelf waar het wel gezellig toeven is.
Heerlijke en enorm hoge punten rijsttaart met bessen voor slechts eur 3,50 en goede cappuccino.


We lopen naar de bron van de Ahr die ontspringt onder een middeleeuws pand. Het stroompje loopt hier en daar bovengronds door het stadje.

 


We lopen naar de (Mark) Zuckerberg waar het smalste vakwerkhuisje van Blankenheim staat.


En pakken dan de fiets weer op bij de kerk.

Via de mooie Ahrtal fietsroute en een stukje Eifel Höhenroute rijden we langs een piepklein kapelletje wat de Jodokuskapel blijkt te zijn, waar we al iets over hadden gehoord.
Het bijbehorende levensverhaal van Jodokus is me ontschoten, maar hij is uiteindelijk in de rivier gegooid en afgedreven ...

          

Even kijken, dan spookrijden tegen een groep wielrenners met Nederlandse begeleidauto's in, terug naar de camping waar al snel de zon doorkomt; weer heerlijk lang buiten.

Aangezien we hier nogal op een berg zitten en de fietsroutes via Blankenheim allemaal 8,2 KM extra vergen met nogal wat cols, besluiten we morgen richting Monschau te gaan om te kijken of we daar meer/betere fietsmogelijkheden hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten