donderdag 10 september 2020

4 sep 2020 fietsen langs het Brentakanaal

Vrijdag 4 september: de 3-dagen kaart voor al het openbaar vervoer in Venetië is afgelopen. We hebben heel erg veel gezien: schitterend !! en zijn een beetje verzadigd.

Dus even het verstand op 10 en de blik op het Brentakanaal; dat wil zeggen: lekker een stukje (50KM) fietsen. 
Langs de rivier de Brenta kwam vroeger veel vrachtverkeer en toen de boel wat dicht begon te slibben, werd het kanaal een naast gegraven om de enorm belangrijke haven van Venetië te kunnen blijven bereiken. 
De rijke kooplieden uit de stad lieten langs de Brenta en met name langs het kanaal prachtige villa's bouwen, waarvan veel door de beroemde architect Palladio.

Bij de camping staat al een bordje naar de fietsroute en met enige uitleg van de receptionist vonden we al snel Malcontenta, waar ook een Palladio villa staat die gemakshalve de villa Malcontenta (ontevreden?) werd genoemd. De villa is alleen in het weekend open dus nu niet.


Dit was de andere villa die er nog erg mooi uitziet (naam mij onbekend). Er staan echt heel veel voorheen prachtige villa's langs de route, maar de meeste zijn niet meer in topvorm.







Op naar Mira wat een leuk plaatsje moet zijn. We fietsen grotendeels langs het kanaal dat steeds smaller wordt en ook Mira blijkt niets voor te stellen. Ook dat had de receptionist op de camping ons al voorspeld. Dolo zou leuker zijn, Dus door naar Dolo en dat was inderdaad iets leuker; vooral door de Molino, een watermolen uit de 16e eeuw.





We hadden voor de zekerheid lekkere (zoete) broodjes meegenomen en konden bij het stromende water heerlijk in de schaduw zitten (27grC met een briesje). Daarna op het terras daar rechts aan het water, bij de molen sterke koffie gedronken: Betske blij, ik minder ...






Meer is er over het dorp niet te vertellen.
Terug hebben we een andere route gezocht en met enige strubbelingen ook gevonden. weinig spectaculair om hier te fietsen maar wel even lekker het hoofd leeggemaakt.

Daarna nog een half uurtje gezwommen op de camping en besloten dat we nog 3 dagen blijven



Geen opmerkingen:

Een reactie posten