zaterdag 26 september 2020

20 sep 20 Prachtig rondje fietsen door de Colli Eugani

Zondag 20 september: laatste dag Italië... snik snik.... we doen vandaag 'piano piano' . Het is iets frisser, wel een blauwe lucht maar hier en daar wolkjes. 

We besluiten naar Teolo te fietsen: het ligt op een berg en we rijden haarspeldbochten en hellingen van zelfs 10% samen met veel auto's, motoren en fietsers; de Italianen gaan zondag massaal erop uit.    Teolo moet erg leuk zijn, maar alles wat we kunnen ontdekken is een café met terras-met-uitzicht dat stampvol bikers en fietsers zit. We kijken even om de hoek waar een orologio/stadsklok staat en dat is het.  Zo op de foto toch wel leuk, maar we zijn natuurlijk heel erg verwend met al het moois dat we gezien hebben; dit land puilt uit van de prachtige plekken

We gaan ook maar koffiedrinken op het terras - waar lekker uitziende broodjes worden gegeten.  . En mijn eerste ervaring ooit met een zgn Turks toilet ...     We fietsen nog een stukje de berg op waar een oude kerk staat met een bankje om ons meegebrachte broodje op te eten; na de ervaring gisteren, willen we niet nog een dag honger lijden. 

De kerk met vrijstaande klokkentoren/campanile wordt gerenoveerd; het is er lekker rustig en er staan twee groen uitgeslagen bankjes. 

We zitten nog niet of er komen al auto's aan om daar te parkeren want de P 'beneden' bij dat café is vol! Wat een lol ...  

We vragen bij het café de weg naar Rovolon en fietsen die berg nog eens op naar Rovolon. Het is een prachtige route die niet op de kaart staat en er zijn  geweldige uitzichten. Ik denk dat je bij helder weer Padua kunt zien liggen. 


We vinden de weg naar ons dorp Montemerlo en fietsen zelfs nog een stukje van de Annello degli Colli Eugani: een fietsroute rondom de Euganese bergen; ik las dat ze ook wel de Colli Eugani di Venezia worden genoemd. Hier wordt veel gefietst, maar ook veel gewandeld zoals we zagen langs het fietspad van Vicenza naar Padua. 

Deze heerlijke agricamping is een prima uitgangspunt om de wijde omgeving hier te verkennen. Op de camping was het de hele dag ook erg druk. Diverse groepen die kwamen eten in de boomgaard en op de terrassen en 's avonds nog een groep op het terras bij de bar. 

Een mooie dag deze laatste dag in Italië... Ook hier slaat het weer enigszins om: het was vandaag slechts 27 grC, ietwat frissig.....  

Afscheid ook van een 'trouwe en vrolijke viervoeter' Ragu - die eigenlijk een dubbele naam heeft. Ragu is een vleessaus voor in de pasta... ach aerm.... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten