dinsdag 15 september 2020

12 en 13 september 2020 Valeggio di Mincio en Peschiera sul Garda

 Zaterdag 12 september vertrekken we na de koffie naar agriturismo Le Nosare bij Valeggio sul Mincio, ca 10 KM ten zuiden van Peschiera aan het Gardameer. een prachtige agriturismo: gemaakt bij een wijn en honingboer tussen de wijngaarden. Ca 10 huisjes met tuintjes en een rij van 10 kampeerplaatsen, allemaal voorzien van water- een stroomaansluiting. Het sanitair ziet er mooi uit: stortdouche en normale douche, keurige (af)wasgelegenheid.


woonhuis, receptie, sanitair en het kampeerstraat met ca 10 ruime plaatsen met electra en water
                              
Er zijn 5 privébadkamers te huur a eur 9 per nacht. Wij staan samen op 1 plek waarvoor eur 16 p/p berekend wordt dus we huren een badkamer erbij ... heerlijk  

Alles ziet er mooi en strak uit, overal verlichting, grind (erg lastig fietsen), gras, jonge boompjes. Alleen het zwembad is nog niet gerealiseerd; er is wel een jacuzzi. 

Aan het einde van de middag gaan we op zoek naar het fietspad langs de rivier de Mincio dat/die van het Gardameer naar Mantova loopt. Na enig zoeken en vragen vinden we het en fietsen naar een dorp waar een tourist info moet zijn. we fietsen langs een stuw(meer) in de rivier 



en komen in Mozambano. De vvv is in het stadhuis en is 's middags gesloten. 


We fietsen naar het castello  - hellup weer een bergje op - maar vinden geen ingang. 
We kokkerellen zelf wat en zitten nog lang buiten met 100-en vliegen die gelukkig niet steken. Het is een zwoele avond met heldere sterren.

Zondag 13 september: in dit niet erg toeristische gebied zal niet veel, zo niet nix, te doen zijn op zondag dus we zoeken het op en fietsen langs de Mincio via een leuke route naar Peschiera aan het Gardameer. 


Files, veel mensen, waarvan 30-40% buiten met een mondkapje lopen. We wandelen onder pijnbomen langs een promenade naar een strand met kiezels, waar men keurig enige ruimte in acht neemt. Ik ben al bont en blauw als ik er aan denk dat ik daar moet liggen of lopen en dan pal in de hete zon. 

Er komen 2 campings uit op het pad langs het meer te weten: Cappuccini en het in Nederland wereldberoemde Bella Italia. Ze zien er aardig vol uit.  We pakken een terras met ijs en verse jus d'oranges met gevulde croissant met blik op het meer. 

en vinden de plaats waar de rivier de Mincio ontstaat



                                                       een speciaal welkom voor ons

We wandelen wat rond. in het stadje; Het is wel leuk, maar ik vind Lazise, Sirmione en Saló bv. gezelliger. Naast de kerk op het grote plein liggen wat romeinse resten


In de poort van de nog in tact zijnde muren rondom de stad zien we de fietsroute en vinden zo de weg terug naar de rivier. 






hele mooie stadswallen

dit deel van het officiële fietspad (foto hierboven) hebben we gelukkig op de heenweg gemist: het is heel steil en met dikke kiezels waar al een jongetje onderuit ging.
 
De terugweg is verder dezelfde als de heenweg dus nix meer te melden!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten