maandag 14 september 2020

10 september 2020 : fietsen langs de Mincio

Donderdag 10 september even het hoofd 'leeg'maken dus een dagje fietsen langs de rivier de Mincio die vanuit het Gardameer tot in Mantova stroomt.

Hier in Mantova vloeit de rivier uit in 3 meren: de ENIGE plek in Europa waar Lotusbloemen in het wild groeien.  Ze zijn hier ooit geplant en sindsdien woekeren ze zo dat ze regelmatig gesnoeid worden. Je ziet hele eilanden van die mooie grote bladeren liggen. Hier en daar bloeit nog een bloem



We hebben een fietsroute langs Mantova via Grazie naar Goito. In Curtatone bekijken we het sanctuario Maria delle Grazie. Heel vreemd versierd: alle wanden staan vol figuren gemaakt van papier maché en was. Leuke poppen die ambachten uitvoeren bv, maar ook die opgeknoopt en opgehangen worden. 



        ambachtslieden                               en  edelen

omlijst door schelpen die in de een of andere smurrie zijn geduwd
er is ook nog iets serieus' te zien 





en way fresco's buiten in de loggia onder de bogen

De fietsroute is helaas niet bijzonder en we zien weinig van de rivier. We rijden tot Goito waar we even rondkijken:
Op een groot plein zien we een kerk een een vreemd model kasteel: Het castello Matteotti, ooit in bezit van de Conzaga, die we ook in Mantova bezochten. Ook in dit kasteel heeft Mantegna het eea geschilderd. We zijn er niet in gegaan omdat het bijna ging sluiten en/of omdat we het te duur vonden.... dat ben ik nu (na een hele volle week) ff kwijt ...



We gaan wel de kerk bekijken


Dan gaan we lunchen en  fietsen terug via Maglio - waar we nog even de kerk in lopen - en langs het kanaal naar Mantova, een kortere route.
 





































Geen opmerkingen:

Een reactie posten