zondag 10 september 2017

Sep 6 en 7: ca 200 solo's op Camping Kuierpadtien Wezuperbrug Drenthe

woensdag 6 sep 2017 rustig op weg naar Wezuperbrug in Drenthe waar we met ca 200 andere solo-camperaars op een gezellige wijze en met leuke evenementen de herfst inluiden, reizen evalueren en nieuwe plannen maken.

Camping 't Kuierpadtien is een enorme camping met diverse zwemplassen met zandstranden, klimtorens en -toestanden, een skibaan, een  rodelbaan, binnen en buiten zwembad, etc etc etc.

We krijgen een lekker plekje in de zon met tv-ontvangst en ruim zicht en kijken weer vol verbazing dat er zoveel verschillende campers zijn die binnenrollen via de welkomsttent van Yann.

Marian heeft lekker gekookt dus we hoeven niet meer van de plek.
De receptie alleen is al 1,4 KM verwijderd .....

donderdag 7 sep: het is nog steeds aardig weer met zon, wind en wolken dus ik wil fietsen.
Met buurman Hans(je) en 4 nieuwkomers - onder wie plaatsgenoot Goos - naar monumentendorp Orvelte. Ik laat de groep eerst een ommetje fietsen want Orvelte is slechts ca 5KM verderop langs t kanaal.

We installeren ons op het eerste beste terras waar Jacob ons trakteert op heerlijke cappuccino.
Dan wandelen we het museumdorp in. Zeker voor de westerlingen in de groep is het erg mooi want het dorp staat vol prachtige, meest rietgedekte boerderijen waarin met name restaurantjes en nostalgische winkeltjes zijn gevestigd. Hier een selectie uit de beelden:


 

   antiek brandweerspul

   knieperkes

Drie nieuwelingen willen dan graag weer naar de camping en Goos, Hans en ik gaan nog een rondje Drenthe fietsen; ca 40KM. Onderweg zien we 2 hunestenen die ik Ellert en Brammert noem, u weet wel .... en anders kunt u 't opzoeken
  

We praten met een jonge boer met een prachtige trekker: hij is stand-by voor zijn collega in het natte veld om hem er eventueel uit te trekken. Hij heeft een leuk stekkie uitgezocht:

              

Als we vermoeid (ik niet hoor) en voldaan op de camping terug zijn, maakt ik thee van munt, gember en honing en vult Hansje heerlijke knieperkes, vers gemaakt in Orvelte, met een flinke hoeveelheid slagroom: een goddelijke anti-rimpelkuur ......

Dan smullen we met z'n 3-en van de resten van Marian's eten, met als voorafje EN als dessert een pannenkoek van Hansje met een snuf cacao en weer een portie slagroom .....
Wat zorgen we goed voor elkaar ....

De grote tent, met gelukkig een houten vloer, was al opgezet en de al aanwezige solo's verzamelen zich voor een gezellige koffieklets


voordat we allemaal ons blikje induiken voor een (voor mij wakkerlig)nacht met heul veul regen ........

  





Geen opmerkingen:

Een reactie posten