zaterdag 23 september 2017

23 sep 17 Baumwipfelpfad

zaterdag 23 sep 17: vlak bij de camperplaats blijkt een enorme attraktie te zijn: das Baumwipfelpad: ik dacht eerst een schrijffout: wipfel is gipfel, maar neen het heet zo.  En ik heb het opgezocht: Wipfel is Kruin dus t klopt wel.
We fietsen weer door ons hobbelige bos naar het kleine (vreselijke stink)huisje maar nu niet linksaf naar de grote weg, maar rechtdoor en zijn na 2,5 km al op de bestemming.


Het kasteeltje bij de inrit lijkt op dat bij jachtslot Granitz.....
De entree voor "rentner" - en dat zijn wij - is Eur 9,=. Je wandelt via een langzaam stijgende, ronde houtconstructie -  a la Guggenheim New York - door de bomen in het prachtige, grotendeels beukenbos omhoog. Dit kan zelf met een rolstoel: echt grandioos! 

  



     ca 100 m hoogte !!



Dan kom je bij de Adelaarshorst, gemaakt naar het voorbeeld van het nest van de hier broedende adelaar.
Die is 40m hoog en bovenin kijk je vanaf 110 meter hoogte prachtig over het eiland Rügen. Aan de Oostkant de Oostzee, waar je de enorme bebouwing KdF Prora langs de kust ziet.


Aan de andere kant zijn de zgn Bodden, zoetwater binnen'meren'  waar de kraanvogels een stop-over hebben op weg naar Spanje.
                                                     
                                                      

 

Daar in de bossen achter de entree (foto 2) ligt ergens onze camperplaats

Beneden in een prachtig houten gebouw met veel glas is een expositieruimte en een groot café/restaurant waar we koffiedrinken.

          

Dan proberen we een fietsroute te vinden langs te Bodden om te kijken of er al kraanvogels te zien zijn. We vinden geen mooie route en komen uit bij de haven van Merun, waar we in een imbiss aan de weg een broodje bockwurst eten; voorlopig papzat van rookworst....

           

We fietsen nog een eind en draaien dan van de grote weg af om tussen 2 Bodden door te fietsen, terug naar de camping. We komen wel uit bij het water maar daar eindigt de weg en gaan we een bos in waar de pelgrims naar Santiago langs lopen.


Het is een wandelpad maar volgens een visser kunnen we daar prima fietsen. Nou... nee dus ... we sjouwen nog 1 bergje op.

uitzicht voor de pelgrims

ik loop even een stukje verder en zie dat er meer bergjes komen - dus we gaan weer terug.
Via Bergen, de hoofdstad van Rügen lijkt ons te ver dus we fietsen de hele route terug.
Gelukkig is het laatste stuk wel mooi door de natuur

We passeren het meest noordelijke stuk van het Prora gebeuren, dat gedeeltelijk is opgeblazen. Het is een macabere plek: skeletten van de enorme bettenhäuser en dan de bergen puin van de explosies......  en dat voor EUR 660.000,=....  en de buitenkant mag niet worden veranderd .... ook de bergen puin mogen niet geruimd worden...  Wat een beladen 5KMs


Dan de laatste keer over het doorelkaarschud fietspad door het bos naar onze campers.......
Bij de kleine visrokerij op de camperplaats is ook een restaurantje dat best gezellig blijkt te zijn. We eten een heeeerlijke net gerookte forel met idem bakaardappels .... lekker een viertel wijn erbij !



afscheid van leuk Rügen;



morgen naar de Mecklenburgische Seenplatte: het land van de duizend(en) meren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten