dinsdag 5 september 2017

1, 2, 3 september

Vrijdag 1 sep samen naar natuurcamping de Kersengaard in Zuidland, slechts 25KM rijden - wel langs wegen die meer op fietspaden leken - dus ruimschoots de tijd om de fietsroute naar metrostation De Akkers in Spijkenisse te verkennen. Een fijn fietspad door de landerijen en binnen 30 min waren we al bij de metro; gebouwd op palen en aan het uiteinde gedecoreerd met 2 enorme walvisstaarten: erg mooi !

 

op het plein van het winkelcentrum een heerlijk italiaans ijsje gegeten. Op de terugweg Zuidland verkend, waar we heel snel klaar mee waren en op de camping nog wat gehapt en gesnapt. Er werd grasgemaaid dus uit met de rust: jammer... 


Handiger om dat ná het (laatste vakantie) weekend te doen ?? Het hele sanitairgebouw lag vol gras en evenzo de afvoerputjes.....
Dat hadden ze in Dalfsen waar we maandag arriveerden wel goed begrepen dus ook daar uit met de rust ... jammer

Zaterdag 2 sep op naar de indrukwekkende Wereld(se) Havendagen in Rotterdam met idem skyline.

 


Daar lag buiten de info om zomaar de Karel Doorman! Er stond al een aardige wachtrij, maar toch maar aangesloten.

   

Na een minuut of 20 liepen we het enorme vliegdekschip in, nadat mijn tas was gecontroleerd door een jongen die bij Wavin had gewerkt; toevallig dat ik hem nu net tref hier. Je kon er een ansichtkaart met helicopters schrijven: die werd dan door de mannen gestempeld en verstuurd.

 

In het schip namen we de lange route van ca 60 min, incl. de brug, de secundary brug voor het vliegdek, het hospitaal en veel lange, claustrofobische gangen en steile trappen.


 
                                                 Zeeslagsimulatiebadje


 

Bij de commandopost had ik mijn fototoestel (nog) in de aanslag, maar ik werd meteen terechtgewezen dat er binnen geen foto's gemaakt mogen worden. Dat stond nergens en geen van de bemanningsleden, die overal paraat waren, had er iets van gezegd. Ik had er al tig dus ik hoop niet dat ik vannacht na publicatie dezes door de MP van mijn camperbedstee word gelicht.

Boven op het mega vliegdek stonden 2 nauwelijks terug te vinden helicopters met deze schietstoel !

 
         schietstoel

Je had er natuurlijk een schitterend uitzicht over alle activiteiten en demonstraties beneden en op het water.


      


  

Toen hadden we dringend een cappuccino met wat eten nodig en vonden na 10 minuten in de wacht, een plekje op het terras van Hotel New York waar we een dikke bruine boterham met tonijnsalade kregen.

 

Natuurlijk nog even binnen rondgewandeld en buiten nog even gespeeld met een mega schietkanon. Toen helemaal bijgetankt over de Erasmusbrug naar de overkant om de nautische markt te bezoeken. 


  

Bij het Wereldmuseum schreef een zgn. Complimentenmeisje.nl in een rode jurk met megastrik een complimentje over ons op een ansichtkaart van het Wereldmuseum.

 

Het museum ga ik zeker een keer bezoeken maar niet nu want Karel heeft ons al een halve dag gekost. We lopen nog langs de foodmarket maar de nautische markt slaan we over.

Onderaan de brug staat een groot shantykoor te zingen. We zingen wat mee en Marian is niet meer te houden

 

 


We gaan naar de gezellige Leuvehaven waar veel te zien is van het oude (?) havengebeuren: leuke schepen, kranen, zware techniek, kunstenmakers,  etc etc.

 


              

 

            

Bij het Maritiem museum is een grote tent voor het internationale Shantykoren festival.
Op het terras bij De Verwoeste Stad van Zadkine laven we onze dorst luisterend naar de laatste liederen van de middagsessie en kijkend naar de heen-en-weer drentelende, veelal bebaarde shanteurs.
 
        

PROOST op een geweldige dag in een indrukwekkende stad !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten