woensdag 6 september 2017

3!!! 4 en 5 sep: garage - dalfsen/rechteren/vilsteren

en hier is dan toch nog zondag 3 september 2017 !!
Aangezien ik maandag op tijd in de garage wilde zijn vanwege het gekmakend getril in het electrische systeem naar het scooterrek toe, vandaag alvast een stuk op weg naar t noorden, geluncht bij de M en rustig naar camping De Pampel in Hoenderloo.
Vanaf de camping heerlijk gefietst over de Buurloze heide,

 

Gelukkig is de heide nog niet overal door grassen overwoekerd, of inmiddels door schapen weer helemaal paars geworden....   toch vind ik  het overal een prachtig landschap.
We sprokkelen hout voor de leuke 'Japanse' vuurkorf van Marian

  

We spotten in de verte Radio Kootwijk en fietsen er naartoe. Men noemt het niet voor niets De Kathedraal: wat een kolossaal en massief grijs betonnen bouwwerk

 

 echt waar ???

na een prachtige route door bossen en over heidevlaktes lekker gegeten bij De Zaak in Hoenderloo; genietend van de avondzon op een loungebank met zachte kussens en een eindelijk winnend Nederlands elftal op de achtergrond......

 en op de camping genoten van het vuurtje


 

maandag 4 september mooi op tijd bij de garage: ik vermoed dat het irritante ge-prrrrrt is ontstaan bij de apk keuring (nee hoor mevrouw) en dat blijkt ook zo te zijn.
Ik reken op 2 dagen werk omdat er een nieuw relaiskastje is besteld, dus draai een was, doe boodschappen en installeer me voor een nachtje slapen thuis.
Na een uur wordt ik echter gebeld dat mijn vermoeden klopte en dat bij het indrukken van de stekker voor het rek een pennetje is 'verschoven' en daardoor massa maakte met als gevolg het hoogst irritante geluid waar ik knetter van werd.

Ik kon dus na de middag al vertrekken naar Dalfsen waar Marian al op Starnbosch stond te wachten
lekker in de zon gezeten en genoten van kaasfondue en kampvuur ....

                           

Dinsdag 5 september: nog steeds lekker weer dus fijn op de fiets om in dit mij welbekende gebied een mooie tocht te maken.
We fietsen via Dalfsen langs de Vecht naar MooiRivier; het hotel van een oude rockgitarist die het hotel enige jaren geleden heeft overgenomen van zijn ouders. Het was toen een hotel voor evangelische bijeenkomsten, heel eenvoudig, low budget en behoorlijk over datum. Het ziet er nu erg mooi uit en de terrassen aan de Vecht bieden een schitterend uitzicht.
Op het terras hebben genoten van het uitzicht en prima cappuccino.

     

Over de stuw en de vistrap naar Vilsteren, langs de heide en kasteel Rechteren weer terug naar Dalfsen om op een terras aan het water bij Hendrik (Waanders, telg van het bekende hotel in Staphorst)
Ik ontdek een foute menukaart en geniet van paprikasoep naar het recept van Oma Waanders: Goddelijk !

  


We worden bediend door een erg aardige student op weg naar de Hoge Hotelschool in Amsterdam. Heel leuk om hem nog een paar horecaweetjes te kunnen bijbrengen.
Een hele attente goed uitziende jongen, zeer geschikt voor het vak!

Op de route een grappig verbodsbord: een bos waar je op de paden mag wandelen, maar niet iedereen?? verboden voor enge mannetjes ??

  

Terug op de camping een half uurtje rondgezwommen in het overdekte badje dat helaas afloopt van 140 naar 40 cm dus oppassen op buikschuiven. Het water is lekker fris: alle spiertjes in de relaxstand.

Na een warme douche, gember-munt-thee gedronken op de veranda van het houten vakantiehuis op ons weidje, omdat het zo nu en dan regent.
Gelukkig komt de zon weer terug en we snacken bruschetta's door Marian gebakken in kruidenboter en besmeerd met rode en groene pesto : heerlijke afsluiting van ons korte verblijf op deze leuke camping in Dalfsen.

Morgen naar Drenthe kuieren op het padtien in Wezuperbrug !!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten