woensdag 20 september 2017

20 sep mooi Binz - deftige badplaats aan de Oostzee

Woensdag 20 sep 17: het regent ! en het zal ook nog wel een paar uur blijven regenen.
We besluiten door te rijden naar het eiland Rügen. Ik ben blij want ik vind het niet leuk in Stralsund. We zijn al snel op de volgende zgn Top-camperplaats in Binz/Prora. een mooie plek in de bossen



bij de Oostzee. Eur 13, maar weer betalen voor alles: wc eur 0,20, douche eur 1 per minuut!, drinkwater eur ? per liter, geen mogelijkheid om af te wassen of een flesje water te tappen..... maar wel gratis internet, maar dat is niet erg best.

We fietsen 7KM naar Binz, via het oude nazi-vakantiegebouw van enkele KM's lengte in Prora. er is een museum en er worden woningen in gerealiseerd, maar daar gaan we een andere keer kijken.
Binz is een mooie badplaats met prachtige oude gebouwen met - zoals ik ze noem - badplaatsbalkons.




Er is een smalle promenade van een paar KM langs zee die uitkomt bij het Kurhausplein. Er is een festival aan de gang - Duckstein - nee niet Duckstad ...


In een grote muziektent spelen 2 oudere mannen op gitaar en boogie-piano heerlijke muziek van Chuck Berry, Fats Domino, Elvis, etc etc  en under the boardwalk, en een geweldige boogie-woogie ... zalig.... 
ook zalig de vele eet- en drinktentjes rondom met echt voor ieder wat wils van crepe met bosbessen en witte chocolade (ik) tot (weer) een broodje bakvis voor Antoinette;



heerlijke wijnen, Sanddorn likeur hier uit de duindoorn... maar die heb ik niet geproefd, etc. Ik zag ook hier en daar jaloersmakende glazen Aperol Spritz.

We eten onze lunches op op de seebrücke een soort pier die tientallen meters de zee in gaat. We zien een boot aanmeren en het blijkt dat je vandaar uit een tocht kunt maken langs de krijtrotsen en de Königsstuhl (kweenognie wat dat is), maar dat gaan we ook nog doen.





We gaan terug naar de muziek en zien dat er ook een acrobatische act wordt uitgevoerd op een ander podium. De terrassen raken vol.


Er fietst ineens een olifantje langs - alles beweegt - die meezingt met de 2 mannen op het podium als ze de nogal grappige duitse uitvoering zingen van .. the midnight special   shine a light on me.

Bij de toeristinfo vragen we naar het treintje dat naar het Jagdschloss Granitz rijdt; de weg er naartoe is schijnbaar te steil om te fietsen, dus daar gaan we ook nog mee.
We wandelen door de mooie Hauptstrasse heen en weer
er lijkt hier veel leuks te doen... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten