donderdag 13 juni 2019

10 en 11 juni 2019 Lago di Garda

Dinsdag 11 juni 2019

eerst het (iedere) ochtend ritueel: het reeds bestelde brood (anders sta je om 8 uur in een lange rij te wachten) ophalen, ontbijt op het terras bij Kim en Tijn (zo hoef ik ook nooit af te wassen en koken doen we ook niet)
en dan naar het zwembad.  Bedjes met het prachtige uitzicht op de baai van Salò

 

Same procedure every day ……
Maar: toen kwam er ineens een salamandertje op het hek lopen: hij schudde heen en weer als een wilde en liet toen zijn afgestroopte velletje achter....  Tijn is gek op de natuur, dus vond dit spectaculair; wij ook overigens, want dit hadden we geen van allen ooit zien gebeuren en dat vlak voor onze neuzen


De salamander is te klein om te herkennen op de foto maar zijn huidje zie je goed..


Iedere avond om 19u30 begint de kinderdisco met topper Thomas als gangmaker! Hij krijgt zelfs de vaders en moeders op het podium … 
Het terras van het zeer betaalbare (vooral fijn voor de Hollanders) restaurant zit danook iedere avond vol... en dan zit er wat ….
Tijn danst vrolijk mee, hoewel hij er zicht ietsje te groot voor voelt (OOOma dat ga ik echt niet doen!! ), maar hij danst wel graag; wel voorzichtig op de achterste rij.


Dinsdag 11 juni 2019
eerst natuurlijk naar het zwembad en vandaag lunchen aan de boulevard van Salò, met aan de overkant op het bergje onze camping !


     uitzicht vanaf het terras en wat er op tafel kwam: hmmmmm  lunch 



na de lunch een ijsje bij de beste gelateria van Salò; wat wil je: ook opgericht in 1947 !! moet goed zijn;
dus ook maar het bijbehorende 1947-crema-ijs: vanille met citroen genomen: goddelijk !! (De gele laag onder het geroosterde-amandel-ijs).



ik had ook nog de Biscotta della Nonna, koekje van oma kunnen nemen …….  

Het was een beetje bewolkt, maar toen we op de camping terugkwamen, scheen de zon weer lekker fel op ons vel.  
Even de Nederlandse voetbaldames bekeken op het WK in Frankrijk: winnen op z'n duits in de blessuretijd ! heel goed.... 

en toen werd het te heet in de camper, dus plonzen maar weer



's avonds bruschetta's gemaakt met heerlijke Taleggio, Mascarpone/gorgonzola-kaas, Pecorino etc etc en rummikub gespeeld, totdat de kids moe werden in oma weer naar haar eigen blik toog ….  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten