dinsdag 13 augustus 2019

zondag 4 augustus 2019 naar Gelderland: Old Putten Elburg

zondag 4 augustus vertrekt helaas mijn reisgenoot naar huis. Ik ben verwend en heb genoten van alles; het was een geweldige vakantie - dank je wel Peter !! Deze komt 'in de boeken'

Gelukkig hoef ik nog niet naar huis, dat een zou een te grote shock zijn.
Ik ga naar Elburg en voeg me bij Nel, Betske en Karin op landgoedcamping Old Putten van de barones Witjes de Rambonnet , die ons ook meteen na aankomst al een bezoekje komt brengen.
Ze geeft een paar tips voor bezoekjes in de buurt. Er zijn wat bio-boeren waar je groeten ed kunt kopen.


        




Het Slot Old Putten wordt voor het eerst vermeld in 1186, als leen van de Hertog van Gelre. 
In 1482 wordt het kasteel verwoest door de Elburgers, trouwe aanhangers van de Bisschop van Utrecht op de fundamenten is de huidige buitenplaats gebouwd. In 1878 kwam het landgoed in handen van het Franse Hugenotengeslacht Rambonnet. Old Putten is in zijn geheel als "Beschermde Historische Buitenplaats" opgenomen in de Rijksmonumentenlijst. 
De totale oppervlakte van het landgoed bedraagt 17 ha. Op het landgoed is een historisch huis met koetshuis en een poortwoning. Het huis, de tuin en het parkbos zijn geheel omgracht; daarbuiten liggen de landbouwgronden, een 1 km lange allee en het 5 ha grote kampeerterrein.
Dwars door het landgoed stroomt de Puttener Beek.

Old Putten ligt op 10 minuten lopen afstand van het Middeleeuwse vestingstadje Elburg. Het landgoed ligt in het overgangsgebied van het Veluwemassief naar de Randmeren.

Het is een prachtig landgoed, dus een hele mooie camping. Heet sanitair is gedateerd, maar functioneert prima. Er is een slecht-weer-accommodatie; heel handig voor een natuurcamping want er zijn nogal wat mensen met een tent. 

Achter de camping lopen de bio-koeien in de weide. Na een avond vol enorm geloei, horen we de volgende dag dat dat de geboorte van een kalfje in de wei inluidde. puur natuur



Geen opmerkingen:

Een reactie posten