zaterdag 10 augustus 2019

21 juli Woudsend en St Odulphus

(9 aug weer thuis en eindelijk tijd om goed genoeg internet om te bloggen; daar ontbrak het op bijna alle campings aan. 19 en 22 juli in de vorige post zijn wat door elkaar gehusseld; ik ben na al die tijd een beetje de volgorde kwijt mbt de bezoekjes aan Lemmer)

Zondag 21 juli
Rondje fietsen richting Woudsend.



Heerlijk geluncht bij deze draaibrug waar men platliggend in de boot onderdoor moet.
Een jongetje stootte nog flink zijn hoofd omdat ie te vroeg op keek.....

Onderweg zagen we dat we ook een stuk van het zgn St Odulphuspad hebben gefietst.

"Camino de St. Odulphus', of wel het Odulphus(pelgrims)pad, is een aaneengesloten wandelpad van 260 kilometer door Zuidwest-Friesland Gaasterland en de Greidhoeke.


Odulpus volgde zijn priesteropleiding in Oirschot en bleef daarna op dringend verzoek van zijn ouders nog enige tijd in Oirschot. Hij maakte daarbij deel uit van het college van priesters dat de zielzorg in Oirschot en de verre omgeving waarnam. Daarom wordt hij ook pastoor van Oirschot genoemd.
Later ging Odulphus toch het klooster in, bij de kanunniken van Utrecht. Hij viel daar op door zijn heilig leven en ijver en werd overste van het klooster. In opdracht van Fredericus, de bisschop van Utrecht, onder wiens bisdom ook de Friezen vielen, ging Odulphus zich als missionaris toeleggen op de bekering van de Friezen die destijds slechts ten dele christelijk waren en allen in meer of mindere mate 'heidense' gebruiken praktiseerden (Germaanse goden- en voorouderverering en dergelijke)


En verder ´tref´ je hier ook nog meer Zeeuwen 

….

 

Tot mijn grote plezier komen we bij een pontje !! maar vervolgens ook in de ….. hel

             

gelukkig komen we in Drenthe later in het Hemelrijk




Geen opmerkingen:

Een reactie posten