vrijdag 20 april 2018

18 april Callantsoog en 19 april STRAND !!!

woensdag 18 april op de fiets naar Callantsoog: helaas ook grotendeels (boven) langs de weg en een klein stukje door de duinen.
Het is prachtig weer dus we gaan eerst koffiedrinken aan het strand bij Paal 6 op een heerlijke grote loungebank

  

In Callantsoog bleek het knusse pleintje te zijn veranderd in een groot modern ruim opgezet plein met uitsparingen voor terrassen
Eerst enkele winkeltjes bezocht, maar niets gekocht en toen op bij 'Iegewies' op het terras een heerlijk kroketje gegeten op een dikke gezondlijkende boterham.
Samen gedeeld want als we 1 kroket zouden eten, mochten we daarna nog een ijsje: en jawel!! het eerste van dit jaar !!


donderdag april 19: lest best dag in Julianadorp dikke 27 gradenC - EINDELIJK
lekker wandelen over het strand en even zonnen in een duinpan in beschermd duingebied
Onder aan onze strandopgang is het naaktstrand waar grotendeels mannen liggen en vooral paraderen, dus maar iets verderop gegaan.

                 

Nog een uurtje gewandeld met de voetjes in de frisse zee en toen een laatste foto van de achtertuin van onze camping met de zwaar maar goddelijk geurende en prachtig kleurende hyacinten

                 

Eergisteren reed er een wit hokje langzaam en geruisloos door de narcissen naast ons. We konden niet zien wat dat deed, maar gokten erop dat de narcissen geel werden gespoten.

 

Vandaag stond het hokje op het voetbalveldje van de kinderen van de echtgenoot van de baas dus we gingen hem vragen wat dat ding doet.

Het is een bloembollencontrolerobothokje (Ranomi eat your heart out!!!) ;

hij vertelt dat er 2 robotjes inzitten die controleren of er ziektes of andere enge zaken en afwijkingen in de narcissen zitten, zoals bv geelstreep ...

  

Hij deed het deurtje open en ging erin zitten: zo, dat is 1 van de robotjes - die de zieke narcissen uit de grond moet trekken....
en dit is robotje nr 2


De robotjes mogen zo nu en dan van kant wisselen zodat ze niet kromgroeien ... ergonomisch verantwoord robotten  LOL

Toen we nog lekker buiten alle restjes hadden verorberd en net nadachten over een toetje, wat we niet hadden, kwam een ouderwetse fietsende ijscoman ons veldje op sjouwen.
We namen de grootste ijsco, met de toepasselijke naam GIANT, een fake magnum ... maar erg lekker

Een feestelijke afsluiting van een heerlijke week aan zee !!


Bedankt voor de gezelligheid Marian



Geen opmerkingen:

Een reactie posten