dinsdag 29 april 2014

29 april dwars door de schitterende Chianti streek !!

Dinsdag 19 april 2014 rond 10u00 vertrokken in de camper van Betske en de anderen in de camper van Marian om een rit door de Chianti te maken. Het weer leek aardig maar later trok het toch dicht; gelukkig geen regen gehad, alleen een paar sputters op de terugweg. Na een rit van ruim een uur door het schitterende landschap, reden we de parkeerplaats op bij Castellina in Chianti, tegelijk met nog een Nederlandse camper waar Corrie huisman uit sprong en op ons af kwam rennen. Even later kwam ook Flo Gimbel aanrijden. We hadden net gisteren uitgebreid gechat op facebook over onze ervaringen in Toscane; geen idee dat we hier elkaar vandaag zouden kunnen/gaan ontmoeten. Samen koffiegedronken

en toen een wandeling door de ‘overdekte’ straat gemaakt;

deze via delle volte loopt langs de buitenkant van het ovaalgevormde middeleeuwse dorp. Later zijn er door de Medici kijkgaten in de muren gemaakt; het dorp lag op de grens van de staten Florence en Siena. Even een stop bij de COOP en toen door naar Volpaia, een prachtig, natuurlijk weer middeleeuws dorp boven op een berg, waar men lekker zou kunnen eten in een van de vele restaurantjes. We konden er maar 1 vinden maar dat was ook goed raak.  














De Bar-Ucci van de familie Barucci, waar Paola de scepter zwaait.


De tent zat vol maar het was inmiddels 2 uur dus de inboorlingen hadden hun pranzo al genuttigd en er kwam een tafel voor ons vrij. Heerlijke grote, huisgemaakte ravioli gegeten met walnoten, pecorino, sali en botersaus, een glas lokale Volpaia Chianti Classico erbij en na nog door tante/zia gemaakte Tiramisu.

Lekker gekletst met Paola die ook single is en graag mee wilde naar Nederland: daar wil ik wel wonen, zei ze. Toen nog een stukje omgereden door vele haarspeldbochten, jaahaa die heb je ook in Toscane, en langs prachtige villa’s, door boomgaarden, over hoogvlaktes weer naar de camping waar we ons voorbereiden op het feest van morgen. Chris is jarig en we gaan het vieren in Siena. Eerst de auto versieren! Om 08u47 gaat de bus hier van de camping, dus vroeg op om Chris een ontbijtje op bed te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten