dinsdag 29 april 2014

14 april, mn kind jarig !! hoe kon ik vergeten die dag te bloggen

Beske ontdekte dat ik 14 april niet had geplaatst ! hoe kon ik t vergeten. Hier komt t

Maandag 14 april: memorable day ! In de zon koffiegedronken en plannen gemaakt voor de komende weken aangezien Nol, Marian en Betske een beperkte reistijd hebben. We besluiten niet zuidelijker te gaan dan de Chianti, dus een stuk Toscane nemen we nog mee met deze gezellige groep.  Ria en ik gaan via de VVV in Bassano op de fiets naar Marostica; dat kan gedeeltelijk langs een wit wegje en een stukje langs de grote weg, maar de auto’s gaan ruim om ons heen, niet griezelig dus. Eerst eten we een brioche op het grote kerkhof van Marostica met uitzicht op het castello superiore, vanwaar naar beide zijden een dikke muur de berg af ‘loopt’,  het lijkt op de Chinese muur, machtig indrukwekkend.

 
Toen de nagenoeg vierkant ommuurde stad binnen over het plein met het schaakbord, voor een stoer kasteel met een machtige vierkante toren. Daar is de VVV maar die is nog gesloten. We zien een sportieve wandelweg en besluiten naar boven te lopen naar het castello.  Het is nogal steil en met hobbelkeien. Het is warm, de thermometer geeft 27grC aan.  Boven is een restaurant gebouwd in de grotendeels ruïne; er is een deel nog bewoond en je kunt een klein stukje op die muren lopen; wat we natuurlijk doen. Na een wiebelige afdaling, pakken we een terras in de zon met uitzicht op het castello inferiore, beneden aan het plein. De binnenkant van het kasteel laten we ongezien en fietsen een half uur later onze reisgenoten voorbij die in Bassano asperges en toebehoor hebben gekocht. Dat wordt smullen en ik trakteer op een heerlijke Aliwen sauvignon blanc.  Marian nodigt ook onze engelse single buurman – nicknamed Peg - uit die theaterles blijkt te geven aan scholen in de regio. Dat heet hij ook een paar maanden in Nijmegen gedaan dus hij wenst ons in t Nederlands smakelijk eten; hij had z’n prakkie al genuttigd maar wilde wel wijn.
 
Hij heeft het e.e.a. verteld over zijn lesmethode aan studenten Engels in Italie, maar ook in andere landen in Europa. Hij is alleen de zomervakantie in Brighton thuis; hoewel zijn hart ligt bij Leeds (United).  Helaas breekt om 20u45 een onweer los en we vluchten allemaal naar binnen. Mooi weer eens tijd om dit te schrijven. Het is een mooie camperplaats (Eur 10) met 1 wc, annex douche (Eur 2) en stroom (Eur 2). Geen mogelijkheid tot wassen of afwassen. Ik neem de afwas dus maar mee naar Venezia, of beter Malcontenta (76KM van hier), ten zuiden van Venetie, waar de bus naar de stad ieder halfuur voor de camping schijnt te stoppen. Maar mogen eerst op zoek naar Castelfranco Veneto en Cittadella.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten