zaterdag 12 april 2014

7, 8, 9, 10, 11, 12 april 2014 via via naar Bolzano

Maandag 7 april afscheid van alle overgeblevenen en met Ria en Chris naar Wertheim/Bettingen. Betske en Nol/Marian reden solo. Chris had wat moeite met de 1e en 2e versnelling dus we waren wat later op de camping, pal aan de Main. 

Dinsdag 8 april ging Chris naar de dichtstbijzijnde VW-garage en wij op de fiets naar Wertheim (11KM). Eerst zijn we door het mooie dorp gewandeld en de berg opgeklommen naar de burcht, wat meer een ruïne was.
 
Beneden zag je nog een flink deel dat bewoond lijkt maar daar kom je boven niet bij in de buurt.  Toen naar het glasmuseum waar ik een waterreservoir voor planten heb geblazen (en natuurlijk gekocht voor eur 6).
 

 
Nu kan ik eindelijk eens een lang weekend weg zonder dat iemand mijn planten (die ik niet heb) hoeft te verzorgen. Wat een opluchting.
 
Er waren prachtige dingen te koop in de winkel.  Chris moest om 3 uur weer bij de garage zijn om te laten kijken wat er precies besteld moest worden, maar het bleek dat men ter plekke het euvel kon verhelpen !! We konden dus verder reizen.
Woensdag 9 april 14: ijs op mn skyroof, sneeuw in de Alpen … brrrr Snel naar bella Italia. Voor de grens getankt en een 8/dagen Oostenrijkvignet gekocht a Eur 8,50. Heel veel vrachtverkeer maar we waren om 16u00 al op camping Seehof in Kramsach.  ´s Avonds met Betske een mooi rondje om het meertje (Krummsee) gewandeld.
 
Donderdag 10 april tegen 10u00, in de regen, op weg naar Vilpiano, russen Bolzano en Merano. De Brenner kost nog eens Eur 8,50, wat ik nog niet wist. Je bent in no time boven en in Italia scheen de zon en was het aanmerkelijk warmer dan de 7gr bij vertrek.  De camping heet Ganthaler en is een kleine terrassen camping waar we tot zondag kunnen blijven. Het is er minstens 25grC en we hebben nog lang buiten gezeten. Alles bloeit en geurt … heerlijk. EN.. er zijn verse asperges in het restaurant. We hebben genoten van asperges met ham, prosciuto affumicato, en salsa Bolzaniana, dat is ei in mayonaise met bieslook en een lokale Sauvignon Blanc…. Goddelijk; en met uitzicht op velden vol mini-appelbomen. 
Vrijdag 11 april om 09u45 op de fiets naar Merano, ca 16KM. Beetje bewolkt en de zon komt pas rond 10u15 over de berg. Even moeten zoeken naar het fietspad Bolzano-Merano dat langs de rivier de Adige (?) en de spoorlijn loopt. Beetje te ver gefietst in Merano want we kwamen via het Hypodrome bij het station, dus het centrum voorbij. Eindelijk kwamen we aan bij de Thermen waar we de fietsen konden parkeren. Over de brug over de wild stromende rivier, de Passirio,  langs de mooie Kurpromenade gewandeld, koffie gedronken en toen nog een stukje door de binnenstad, door de Portici, met bogen overdekte trottoirs langs mooie winkels met dure spullen. Toen weer op de fiets richting het Sissi-kasteel Trauttmansdorff met zijn botanische tuinen. In het Sissipark met haar standbeeld op de foto
 
en te voet over de Ponte Romana, een oude stenen brug. Alles in de parken bloeit en geurt, het is heerlijk weer. Langs mooie villa’s en een paar kasteeltjes, komen we aan bij het Sissi-kasteel (entree voor senioren is Eur 9,50). We wandelen de schitterende tuinen in. Er staan 150.000 tulpen en miljoenen viooltjes die om het hardst geuren.
 
We wandelen langs de grote vijver met vette vissen, bloembedden in verschillende kleuren, klauteren de berg op naar een griezelig uitkijkpunt dat hoog boven de ‘afgrond’ hangt…. Uiteindelijk komen we bij het kasteel waar we een paar prachtig beschilderde historische kamers met enorme betegelde kachels en allerlei spullen van Sissi en Franz-Joseph bekijken. Hier en daar staan ‘poppen’ en we gaan op het Sissi-balkon met haar op de foto.
 
Bij de camper spaghetti per i poveri (voor de armen) = aglio/olio/peperoncino gegeten en nog lang buiten gezeten.
Zaterdag 12 april weer vóór 10u00 op de fiets en nu naar Bolzano = 19,9KM tot op de Piazza Walther. De historische rondwandeling gedaan met bezoek aan een paar kerken en het archeologische museum waar de hele story van Ötzi is te zien, en ook zijn gemummificeerde lijk. Heel interessant en bijzonder, temeer daar de geschiedenis, mn de kopertijd, door zijn vondst is herschreven.
 
en vanavond mijn eerste echte Italiaanse pizza dit jaar gegeten !! joepie ik ben in Italië !!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten