zondag 6 april 2014

4, 5, 6 april 2014 Luttenberg

Vrijdag 4 april 2014, Ondanks het feit dat het soloweekend nog niet officieel is geopend, is er alweer voor iedereen koffie in de grote tent. Ik merk dat ik vele tientallen mensen ken; iets waarvan ik 3 jaar geleden niet dacht dat me dat ooit zou lukken.
Na een praatje met alle bekenden, met Betske en Ria naar de Hellendoornseberg gewandeld. Helaas geen gelegenheid voor een drankje onderweg dus 'gewoon' 3 uur gelopen.
Op de camping zaten overal al groepjes gezellig te kletsen dus helaas weer geen tijd om te zwemmen.

Zaterdag 5 april na de koffie in de tent, het reisplein waar iedereen zijn wensen kenbaar kan maken teneinde gelijkgestemde reisgenoten te vinden.
Wij zaten buiten met een paar van ons Italiëgroepje en er kwamen steeds meer mensen bij ons staan. Ons enthousiasme trekt mensen aan.....
's Middags met 2 groepen op de fiets naar de paardenmelkerij.
 
De eigenaresse, een jonge dame die een grafische studie heeft gevolgd, maar uiteindelijk het familiebedrijf heeft overgenomen, had een zeer interessante presentatie. De gedrevenheid en de motivatie spoten er vanaf .....
We mochten natuurlijk ook een beetje paardenmelk proeven, waterig, zoetig, maar ik vond t ook een beetje naar zeepwater smaken, niet echt lekker dus.
 
Het schijnt enorm goed te zijn voor mensen met darm- en huisaandoeningen. Er worden allerlei zalfjes, zepen, shampoos etc etc van gemaakt; niet door hen zelf, maar in België.
De paarden kunnen van binnen in de stal zelf naar buiten lopen waar ze 6 HA land ter beschikking hebben. Er waren nog geen veulens maar het melken werd gedemonstreerd met 2 paarden die een extra lekker hapje brokjes wel zagen zitten.
De boerenburen van de camping hadden eergisteren foldertjes rondgebracht en lieten ons proeven van hun produkten - supergoede marketing -. Ik wilde nog yoghurt, dus op naar de boerderij die nog net open was. Een winkeltje vol met heerlijkheden van allerlei soort... kwijlen !! Noten, karnemelk, yoghurt en biologische geitenkaas gekocht - alles inmiddels geproefd en het is allemaal heel erg lekker.
Rond 6 uur waren we allemaal verzameld in het restaurant; weliswaar verdeeld over 2 zalen en een grote tent, maar toch heel gezellig. Gre Parelmoer kwam ons vermaken, wat erg prettig was aangezien wij een half uur moesten wachten voordat we naar het buffet konden.
Gre is een mollige dame uit noord Groningen met een wit suikerspin kapsel en een glanzend roze mantelpakje met tijgerschoentjes en veel roze tasjes.  In ons deel van het restaurant had ze enorm succes, vooral aan onze tafel. Wij mochten met haar zingen en een dansje doen, op de tekst van "Een dikke paling", wie kent t niet !!
Het buffet was goed en smakelijk en werd steeds snel bijgevuld.
Later kwam er een dj die muziek 'uit onze tijd' draaide. Hij vroeg me nog een keer of ik wat uit wilde zoeken want hij had geen idee wat hij aan het draaien was en wat al die liedjes waren die in de computer stonden.
Gre Parelmoer bracht eerst even de sfeer erin en danste met ons de macarena (??) en nog wat van die dingen.
 
Ik heb ca 4 uur achter elkaar staan dansen op ABBA, 3 Degrees, Mud, Stones, Creedence CWR, etc etc etc, geweldig ......

Zondag 6 april: heerlijke broodjes bij de koffie in de tent en zingen voor de jarige Corinne. Het kadootje, een paar kleine drijfkaarsjes van de kaarsenmakerij overhandigd en toen op de fiets naar de Hellendoornse-/Haarler-/Holterberg HHH.... met Marjolijn en Ria. Het regende wat maar we zijn Hollandse meiden dus gewoon 'gaan'...
Bij De Uitkijk heerlijke tiramisu met thee op het terras.

Het was weer droog dus een stuk in t rond (jammer) gewandeld, we waren daarom al snel weer bij de fiets.
Via het 'ravijn' langs de spoorlijn naar Nijverdal en overgestoken naar de Holterberg om de schaapskooi te zoeken. Die was gesloten want de schapen stonden allemaal iets verderop in de wei. Een mooie route gefietst naar Haarle waar we bij een boerderij in een heel klein gebouwtje, meer een hokje, een heerlijk ijsje uit een freezertje hebben genuttigd. Vergeten een foto te maken.
Terug op de camping - met nog minstens 50 campers - weer heerlijke speltpannenkoeken gebakken; bij gebrek aan spek, nu met appel en met kaas. Toen was iedereen moe van de feestavond en korte nacht, ikke natuurlijk niet, dus ik kan/kon mijn verhaaltje schrijven.
Ik probeer later nog wat foto's toe te voegen want nu lukt het niet meer.... helaas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten