dinsdag 22 april 2014

1e Paasdag, 20 april 2014

Eerste paasdag 20 april 2014, om 9 uur werd al een heel verschrikkelijk uitgebreid ontbijtbuffet klaargezet buiten in de zon, op alle tafels die we bij ons hebben. In willekeurige volgorde van belangrijkheid: gebak, zoete broodjes, eieren, prosecco, gekookte ham, rauwe ham, chocolade-eitjes, bloedsinaasappelsap, warme croissants, koffie, mozzarella met cocktailtomaatjes, italiaanse huzaren-salade, hartige mini-bladerdeeg hapjes, en zoet beleg.


Nol schoot vakkundig de prosecco kurken over de camping het heelal in 

en ná kregen we van Ria een beeldige chocoladelolly met een roze paashaasje erop.  



Niet alleen ons, maar ook de voorbijgangers vielen de ogen uit het hoofd van al dit lekkers !!  

Enigszins aangeschoten, vertrokken Betske en ik om 11u15 weer met de bus. We hoopten dat die nu leeg zou zijn maar we konden ons nog net er in proppen; het was bloedheet en de bus stopte nog maar 1x waarbij alleen de achterdeuren open gingen.  
In Venetië gewandeld naar de Ca’(sa) Rezzonico, een groot en mooi stadspaleis met wederom werken van hele beroemde kunstenaars, teveel om op te noemen. Op het affiche staat de familie Rezzonico afgebeeld. 

Het uitzicht naar alle kanten vanuit de bovenverdieping was beeldschoon.  

Toen een lange wandeling gemaakt naar het piazza S Giovanni e Paolo. De kerk stond in de steigers en was gesloten en in het prachtige gebouw ernaast is nu een hospitaal.  
Daar is ook nog de bibliotheek San Marco gevestigd maar die was ook gesloten. Toen naar het grootste plein na het San Marco, het piazza San Polo, waar ook enkele bomen staan.  Daar hebben we een heerlijk Zabaione-ijsje gegeten voordat we weer naar de bus zijn gelopen. Arrivederci Venezia Serenissima, meravigliosa !!!  


Op de camping met de dames aan de advocaat met slagroom,

hapjes, restjes van het ontbijt, rode wijn bij de lekkere stinkkaas en chocolade eitjes na….   Een zaaaalige eerste paasdag       
En PEC Zwolle heeft de bekerfinale van Ajax met 5-1 gewonnen. Tsjaaa, verschil moet zijn…. Hi hi hi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten