donderdag 22 mei 2014

22 mei 2014 Sorrento

Donderdag 22 mei met de trein naar Sorrento;  het is flink warm maar gelukkig weer een briesje van de azuurblauwe zee. Lekker door de leuke spacca met veel winkeltjes met veel leuke kleding en citroen-allerhande geslenterd en toen afgezakt naar de Marina Grande, onder de camping waar ik 3 jaar geleden een hele poos heb gestaan.

Het is de ‘grote’ jachthaven, maar niet de haven vanwaar de boten naar de eilanden vertrekken; dan moet je weer naar boven en een stuk naar het westen weer naar beneden. Weer een een heerlijke gegrilde Dorata gegeten

met sla en frites, water en natuurlijk een karaf witte wijn; bij de 5 zussen

Prachtig aan de jachthaven met uitzicht op de Amalfikust. Een gitarist kwam heerlijke Italiaanse liedjes voor het enthousiaste gezelschap zingen en bedankte met enkele zwierige buigingen voor een ieders donatie. 

(Chris luistert in extase)
 
Op z’n Italiaans minstens 2 uur getafeld en toen terug de berg op, stukje spacca en weer door de winkelstraat naar de circum Vesuviana.
Inmiddels hadden we ook al uitgezocht hoe we langs de Amalfi-kust kunnen reizen met de lijnbus, voor eur 7 naar Positano en retour, maar ook met een sightseeing tourbus hop on en off tot Amalfi voor eur 8 heen en terug eur 4.  Dat lijkt ons wel wat want dan heb je in ieder geval een zitplaats, terwijl de lijnbussen overvol zijn en je vaak nog een half uur moet wachten op de volgende.    
Op de camping weer vanaf ca 6 uur vuurwerk gehoord, en dat gaat iedere avond de hele avond door op diverse plekken … veel feestjes (één groot feest?) hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten