maandag 19 mei 2014

16 en 17 mei 2014 Pompei

Vrijdag 16 mei 2014 op tijd op weg naar Pompei om nog een goed plekje te hebben voordat de weekenders komen. Dat was geen slecht idee; de weg langs de kust is mooi, maar lang en langzaam; we waren om 11u30 in Pompei.   Marjolijn was er al en had nog 4 plekjes redelijk dichtbij elkaar kunnen vinden. Het is allemaal krap maar t ging. Het weer verslechterde, het werd fris en een beetje regenachtig, net nu het in Nederland zonnig en iets minder koud werd. De camping stroomde inderdaad na de middag snel vol (hij is ook niet erg groot), maar er staan heel veel – lastige – boompjes).    rechts is ons terrasje/tuintje tussen Chris en Lijn


De 65+-ers kunnen ook hier in de scavi/opgravingen gratis naar binnen, ipv Eur 11 te betalen.  We hebben een beetje rondgewandeld, gekeken naar de treintijden van de Circum Vesuviana, de bookshop van de scavi bezocht en toen op de camping weer een heerlijke maaltijd bij elkaar gesprokkeld: ontvelde verse Toscaanse worst in stukjes, kleine stukjes groene asperges, limabonen, paprika, ui, knoflook, courgette, wortel en heerlijke bruschetta’s, dus bijna koolhydraatvrij.


De witte 5liter wijn uit Toscana a Eur 8,50 smaakte er prima bij. Ná verse aardbeien gedrenkt in de Sidra, eventueel met een drupje balsamico creme met vijg…. Tsjaaa t is behelpen hier in Italië.

Zaterdag 17 mei 2014, regen tikte op het camperdak, maar rond een uur of 8 werd het droog en later kwam de gloeiende zon door. Op naar de scavi, Ria met mijn rijbewijs ook gratis naar binnen. Het bleek dat ik de villa dei Misteri nog niet had gezien, terwijl ik toch dacht dat ik hier overal was geweest. Leuk,  want de weg er naartoe is de via delle tombe, met allemaal grote/hoge graftombes, waarvan er nog diverse aardig in takt zijn. 
Waarom moet het huis waarin je het langst verblijft, minder mooi zijn dan het huis waarin je tijdelijk hebt gewoond; dat motto kennen de Italianen nog steeds: als t maar mooi is…..    nog wat Pompei:
 
 
Om een uur of 3 weer richting camping om uit te puffen van al die indrukken; even verwerken met een aperol/sidra, hmmmm…  en toen weer een heerlijke maaltijd gebrouwen met de resten van gisteren nu ondergedompeld in een pan pompoensoep, vooraf rucola-salade en bruschetta’s met veel olie en knoflook. Het parkeerterrein dat ook bij de camping hoort werd steeds drukker en voller en we hoorden overal vuurwerk, al vanaf een uur of 6, zowel in Napels als in Sorrento.  Tegen 22u00 werd het wel heel druk dus wij eens op onderzoek uit. Drommen mensen voor de ingang van de scavi, terwijl die toch om 19u30 zouden sluiten. Gevraagd: het ministerie had besloten dat vanavond alle ‘musea’ in Italie voor Eur 1 bezocht kunnen worden.  Zodra zo’n bericht gepubliceerd wordt, kun en moet je reserveren. Dat kan iedere dag zijn. Maar wat telkens dat vuurwerk was, het ging nog tot 23u00 door, dat wist niemand. De man in de receptie zei: misschien een feest, een verjaardag, een trouwerij, een scheiding of wat dan ook; niemand kan t zeggen; en dat kan dus ook iedere dag zo zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten