maandag 19 mei 2014

18 mei 2014 bella Napoli !!

Zondag 18 ! mei 2014… met de ‘trein’ a Eur 4,60 andata e ritorno naar Napoli in 40 minuten. Nieuwe plattegronden gehaald bij de tourist info en wandelen naar de Dom/Kathedraal.  Er waren overal missen aan de gang maar je kon gewoon naar binnen. Toen een stukje door de mooie via Tribunali, door de straat met de kerststalletjes en  –spullen, naar de spacca (waar nogal wat winkeltjes en restaurantjes gesloten waren)  naar het piazza Plebiscito waar Nutella zijn 50e verjaardag vierde met groot feest, muziek en boterhammen met Nutella. Het was lekker weer en overal erg druk in de stad met hele families die een dagje uit waren. De boulevards langs zee waren autovrij dus er werd ijverig geflaneerd.
In een battistero bij een kerk een mozaïk uit de 4e eeuw bewonderd.


Op een pleintje een lekker pizza tomaat, mozzarella bufala en rucola (tricolore) gegeten;  toen ik opstond om naar binnen te gaan en de ober vóór liet, dacht hij dat ik wilde dansen (dat wil ik altijd wel) dus zwierden we een rondje over het terras. Helaas hebben mijn vrienden er geen foto van gemaakt, zo ondersteboven waren ze ervan.....


onderweg op de foto met een violist die zijn ‘viool’, zijn centenbakje en zijn scooter had versierd met papiermaché


 en later met een Pulcinella;


en deze was ook wel grappig


dwars door Gambrinus, het mooiste café van Napoli gewandeld (Sissi heeft er eens koffie gedronken met iets lekkers, waarschijnlijk sfogliatelle) en genoten van alle aandacht die de Italiaanse mannen aan Nederlandse vrouwen geven. Chris voelde zich de koning (van Napels) te rijk met zijn vrouwen. Gelukkig vonden de anderen Napels ook een superleuke stad, en dan hebben we nog niet eens de Spaanse wijk ge’daan’. 
Bij het Castel dell'Ovo uitgewaaid


Geen opmerkingen:

Een reactie posten