donderdag 15 mei 2014

15 mei een reisdag door diverse klimaatzones ??


Donderdag 15 mei 2014, vertrek - maar niet nadat ik Alessio als dank voor de geweldige (bus)service een sleutelhanger van een paar delftsblauwe klompjes had gegeven. Vreselijk aardige jongen.  de camping:

 
We hadden een trip uitgezocht die helemaal langs de kust voert, over wegen met groene lijnen, dus een mooie route. Veel wegen waren 50KM en zelfs 30KM wegen dus het duurde nogal even - welgeteld 7 uur -  voordat we op de camping in Terracina aankwamen, na 2 korte stops.  We vertrokken met een graadje of 18, in Rome/Ostia was het warm en nogal druk op de stranden, maar een eindje zuidelijker werd de lucht steeds zwarter en richting Nettuno (wat een mooie stad leek vanuit de auto) had het geregend en was het nog maar 11 gradenC. 
Gelukkig was het op de camping - Romantico - droog en zonnig en een stuk warmer.  Omdat we morgen op tijd weg gaan om vóór de middag in Pompei te zijn, zijn we gaan eten bij de trattoria op de camping: een beetje ‘eten wat de pot schaft’, keuze 2 verse visjes uit zee en saucijzen voor Chris. Een grote schaal sla, maar de patatten waren helaas tijdens de lunch opgegeten.  Ik had heerlijke gegrilde Orata, die leek op de Dorata die ik in Porto Santo Stefano had gegeten. Een wijn uit het stadje erbij en volgens het meisje dat ons bediende is de wijn uit Terracina wereldberoemd…..  uhhh  De geur van deze moscato was bedwelmend.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten