maandag 12 mei 2014

10, 11 (moederdag) en 12 mei 2014

Zaterdag 10 mei 2014, nog tot 01u00 bij Lijn zitten kletsen, maar al weer vroeg op want de zon schijnt lekker warm naar binnen. Lekker buiten ontbijtje, koffie, klets ed…. en toch nog maar even naar het strand om af te koelen in de heerlijke zee die behoorlijk golft en een beetje trekt, het lijkt onze eigen zee wel. De andere dames jeu-de-boulen wat, en als we weer genoeg hebben van het zonnebaden, op de fiets naar de Conad om weer van alles lekkers aan te slepen; dus ook weer een heerlijke maaltijd ….  Het wordt eentonig …… time for a change ……  DUS

Zondag 11 mei 2014 op weg naar Orbetello bij het schiereiland Monte Argentario, in Nederland wel bekend door Porte Ercole waar Bernhard zijn Elefante Felice had, het mooie witte huis De gelukkige Olifant. Op de kaart had Talamone een ster dus daar een stop ingelast.
De aanblik over de baai, de haven en het dorpje op de berg is prachtig als je aan komt rijden. Na enig zoeken de camper langs de weg op een bouwplaats (t is toch zondag) geparkeerd en door de Garibaldi-poort het dorp ingeklommen. Garibaldi heeft hier een poosje gezeten om zijn wapenvoorraad aan te vullen voordat hij naar SiciliĆ« vertrok.  Het oude fort boven op de bergtop, met aan alle kanten uitzicht over de blauwe zee, wordt gerenoveerd; mooi zo; goed ‘bewaren’ die oude gebouwen. Het dorpje heeft 1 gezellig straatje dat uitkomt op een plein met prachtig uitzicht over de haven en de baai, dus snel op het terrasje beneden bij de haven koffie gedronken; Chris trakteerde de moeders op moederdagtaart: Heerlijke ricotta-met-chocoladestukjes-taart.

Maandag 12 mei 2014 om 10u00 met een voor ons gratis busje van de camping naar Porto Santo Stefano om te bekijken of we met de boot naar Giglio willen.
De boot doet er ca een uur over en kost ca Eur 25,=. We willen eigenlijk weten of we ter plekke naar het dorp Giglio Castello kunnen komen anders is het een kostbaar tripje, hoewel ik het wel interessant vind om de Costa Concordia te zien. Het busje komt ons om 4 uur weer ophalen dus eigenlijk is er geen tijd genoeg om naar het eiland te gaan en daar nog rond te reizen.  We gaan door het stadje wandelen, omhoog naar het fort waar een museum in is gevestigd wat echter alleen in het weekend open is. Aan de haven drinken we lekkere cappuccio en een spremuta van bloedsinaasappelen. Daarna lopen we nog een eindje en Marjolijn koopt een leuke hanger van een cochlea van parelmoer met aan de achterkant een licht bruine ‘steen’.  We gaan aan het einde van de boulevard op een mooi terras zitten met wit opgedekte tafels, waar Ria al eerder heeft gegeten. Ik eet een superlekkere gegrilde Dorata 


met daarbij een liter (samen dus) fruitige droge witte huiswijn (Eur 9), ook krijg ik er nog een soort gebakken aardappels bij. Het uitzicht is prachtig dus optimaal genieten.



Op de camping nog even genoten van de warme zon en toen aan de aperol spritz met goddelijke pecorino en olijven.
Toen we naar het leuke ‘korte’strand gingen om weer een zonsondergang - helaas van de verkeerde kleur - te bekijken, bleek dat we niet de enige Nederlanders op de camping waren. De meesten staan vooraan op de camperplaats, waarvoor je evenveel betaalt als voor de camping. Ook wordt hier over 2 weken een groep van de NKC verwacht maar dan zijn we weg.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten