zondag 4 mei 2014

2 en 3 mei, KOEN weer een bijzondere ontmoeting

Vrijdag 2 mei 2014; het is bewolkt en vrij fris. Betske, Ria en ik besluiten op de fiets naar Populonia te gaan waar opgravingen zijn van de oude havenstad die ooit een van de belangrijkste industriesteden (ijzer) was van de Etrusken.  Na een zware fietstocht van 23KM, met hellingen van soms meer dan een kilometer lengte, maar met in een waterrijk deel beeldschone flamingo’s – dat maakte wel wat goed – kwamen we na ruim 1,5 uur aan bij de prachtige blauwe baai van Barratti.   In een mooi glooiend terrein met veel pijnbomen en uitzicht op de prachtige baai, zijn over grafkelders, waarschijnlijk ook nog veel onontdekte, en in de berg, die we helemaal op zijn geklommen, zijn om de paar meter steile trappen naar beneden naar grotten of necropoli.

Hier en daar zie je een okergele rotswand waar holen in zijn uitgehouwen; ik heb nog niet eerder een dergelijke etruskische necropolis  gezien.  Soms is het fijn als de wind in de loop van de middag draait, want nu hadden we ook de – inmiddels nogal aangewakkerde - wind grotendeels achter. Het regende zo nu en dan en overal om ons heen dreven dreigende donkere luchten waar zo nu en dan een bliksemflits doorheen schichtte. Gelukkig is noodweer ons bespaard gebleven en waren op tijd op de camping om te genieten van wederom een bij elkaar ‘geraapte’ maaltijd van penne met een heerlijke tomatensaus met salami-blokjes en courgettes.  Lekkere wijn is altijd in overvloed aanwezig. La Dolce Vita !!

Zaterdag 3 mei 2014, regen, regen, regen. Rond 11uur werd het minder en zijn we met z’n allen naar de winkel geweest en hebben toen op het terras bij de bar lekkere koffie gedronken. De americano kost hier 1 euro en de cappuccio 1,30; bruin kon het wel trekken…..   Nog even gekeken bij het animatieteam dat aan het dansen was in een grote tent;  en toen werd het droog. Ria en ik trokken de stoute rubberlaarzen aan om een strandwandeling te maken.  Zo nu en dan kwamen de golfjes mijn laarzen binnen, brrr, maar na een uur kwam de zon door en werd het te warm voor laarzen. Het was landwind dus heerlijk op het strand; er waren zelfs Italianen in zee en dat wil wat zeggen. Op de camping in het restaurant vanavond lekkere spaghetti alle vongole gegeten, vergezeld door het geroezemoes van ca 100 jongelui die een avondmaaltijd voorgeschoteld kregen op plastic bordjes. Na het eten was die hele groep aan het dansen in de animatietent en Marian wilde een foto maken. Toen kwam Koen, een Nederlandse jongen die we daar ’s ochtends ook al hadden gesproken, naar ons toe en vertelde dat de grote groep een week training had gehad om vervolgens, gedurende de hele zomer, op ca 20 campings ‘op te treden’.  Ze zouden vanavond een show geven en vroegen of we wilden komen. Natuurlijk !! En het was hs leuk ! Er is een klein groepje Nederlandse jongens en meisjes waarvan ik de namen van Koen en Vivianne (zoals ze zei: zeg maar die met die gekke staart)  weet. En nog een ander mooi hollands meisje in t midden, ze vallen wel op in ItaliĆ« !!
Ze dansen allemaal heel erg goed; zeker Koen, (op de foto hieronder die grote jongen rechts vooraan) hij is de beste danser van alle jongens, geweldig om te zien  !! 
Er werden diverse shows opgevoerd door subgroepjes en het was jammer dat we het niet konden verstaan; ik verstond hier een daar iets   Het thema was – zoals Koen ons uit kwam leggen - ‘uno di piĆ¹’ (eentje meer of ‘ietsje extra’ bv een sorriso/glimlach) en we zagen op schermen in het decor de tekst: protect your friends. Genieten om de super enthousiaste, schijnbaar onvermoeibare groep te zien die de hele dag al aan het oefenen was; de hele week waarschijnlijk al.  En Koen is een geweldige ambassadeur voor deze groep en ons land !!  Bedankt voor de leuke avond  Koen .. ..   een fijne zomer gewenst met je honderden vrienden.
 

1 opmerking:

  1. Hoi Madelon,

    Allereerst wil ik je graag vertellen dat je een hele leuke blog bijhoudt! Leuk om over de verschillende activiteiten van jullie vakantie te lezen. Ik zie dat jullie het erg naar je zin hebben!

    Het stukje dat je over ons hebt geschreven vind ik erg leuk! Dankjewel voor de complimenten! Erg leuk om met jullie te praten en wat leuk dat jullie van de show hebben genoten. Helaas alles in het Italiaans, maar dat mocht de pret volgens mij niet drukken.

    Ik wens jullie nog een hele leuke vakantie toe en ik ga zeker deze blog eens een de gaten houden om je verhalen te lezen!! De groetjes aan je mede reisgenoten.

    Groetjes,
    Koen van Bokhoven

    BeantwoordenVerwijderen