vrijdag 20 juni 2014

18 juni Milano, de Duomo en de Scala !!

Woensdag 18 juni 2014 met de bus naar de metro en bij Castello Sforzesco op zoek naar de tourist info. We lopen rond op het kasteelterrein met de diverse musea en een stukje door het park erachter.




Prachtig zo’n enorm complex midden in een wereldstad.
Via de tourist info wandelen we richting de prachtige en sjieke promenade Vittorio Emanuele



naar het Teatro alla Scala, dat via het museum Teatrale bezocht kan worden. Dat wil ik meemaken. Helaas sluit het museum tot 13u30 dus eerst naar de Duomo.


De kerk is vrij donker van binnen met rijen enorme dikke zuilen. Je mag lang niet meer overal lopen en nergens gratis fotograferen. We nemen een kijkje in de crypte
 

en Chris en ik gaan het dak op, waar ik al eens met Elly heb gelopen. Het is een beetje kruip-door sluip-door met smalle trapjes, wat ik me niet herinner.



Het ‘grote’ dank is ook grotendeels afgesloten dus we zijn vrij snel weer beneden. Na een korte lunch en een nette bar, gaan we naar het Teatro alla Scala.


Je mag in de loge staan en kunt dan de schitterende zaal in kijken. Het licht is uit want er is zojuist geoefend. Opeens moeten we er uit want er moet gefilmd worden. We wandelen door de deftige balzaal of foyer?


En dan door het museum waar oa de pianoforte van Franz List staat en ook die van Verdi met een schilderij van hem er boven.


Er hangen veel schilderijen en er zijn veel herinneringen aan opera’s en operasterren tentoongesteld. Ook zijn er veel beelden/bustes van bekende componisten en operasterren. We mogen ineens weer naar de loges en heel even gaan de lampen in het theater aan, snel foto’s maken en dan eruit.


Van de support krijgen we een affiche uit een van de etalagekasten aangeboden in een mooi hoesje van de Scala !!


Die krijgt een ereplaats thuis; ja ook het hoesje. Dolenthousiast gaan we naar de metro om op tijd op de camping zijn voor de WK-wedstrijd Australie Nederland die wij tijdens het nuttigen van natuurlijk een aperol spritz en deze keer een hamburger met sla en frites gadeslaan. We zien Nederland achter komen, maar ik had 2-3 voorzien en dat is het ook geworden. Wat een lekkere dag !! 

uuhh nog schoenen nodig ? welker kleur ? we hebben ze

Geen opmerkingen:

Een reactie posten