zaterdag 14 juni 2014

12 juni 2014 Bolsena

Donderdag 12 juni 2014; lekker vroeg het meer in en dan op weg naar Bolsena, niet ver, maar wel een drukke weg. Om 1 uur zijn we op camping Blu, snikheet maar bij het meer zijn nog een paar plekken, met een briesje, vrij. Het zwembad is te ver weg, dus maar naar het kleine strandje. Er loopt een pad langs (het hek van) de camping naar Bolsena. Het strandje is niet ‘lekker’ en het water ook niet, klein stukje om te zwemmen en er zitten waterplanten in. We wandelen dus maar naar Bolsena. Langs het water lopend, zie ik het hotel waar ik jaren geleden met Kim en Kras ben geweest.

 

De boulevards zijn mooi aangelegd en staan vol met hortensia’s.


We wandelen richting het oude stadje, dat ik nog niet heb gezien. Boven op de berg ligt een kasteel en Ria en ik klimmen in de snikhete zon naar boven, Chris zet zich op een terrasje aan een glas bier met chips en pinda’s. Het kasteel is een mooi ‘complex’ met een archeologisch museum en een aquarium.


We wandelen verder door de eeuwenoude straatjes, omhoog en omlaag, en aan het eind van de 2e ‘winkelstraat’ zien we een flinke kerk. We wandelen binnen: het is een oude sobere kerk met eeuwenoude fresco’s en een houten plafond.
 

Als we door een deurtje links gaan, zijn we ineens in een ruime, lichte moderne kerk, die weer uitkomt in een kapel vol vage fresco’s en  met enkele oude zaken, zoals bv de zgn  Heilige Stenen waar bloed op is gekomen van een heilige, het Mirakel van Bolsena.



Mooi is de tombe van de heilige Christine, een martelaarster waarvan de botten uitwezen dat ze ca 14 jaar was.  Het gewelf is vol met oude, vervaagde fresco's en onder het beeld is een sarcofaag met een klein stenen kistje waarin de botten zijn gevonden.
 


Entree tot de crypte en de catacomben eur 4.   Ik ben benieuwd wat dit moois nog meer herbergt, dus we gaan naar binnen door een oude stenen deur.
 
Het is een lange gang met 11 dwarsgangen waarin 1500 graven uitgehouwen zijn. Een paar zijn (nog?) gesloten

Chris wacht al 'uren' op ons met een aperol spritz en wat knabbels.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten