zondag 15 juni 2014

13, 14, 15 juni heet, heter, heetst.... onweer

Vrijdag 13 juni 2014. WK-match no 1 - We besluiten naar Marina di Massa te gaan, lekker nog een paar dagen aan zee voordat we weer naar het noorden rijden. De route is prachtig, glooiend en met mooie huizen in de heuvels van Toscane, regelrecht geschikt voor een ansichtkaart, met de lange opritten met de dubbele rijen cipressen. Het is snikheet en de zwembaden lachen me toe.


We stoppen in Buonconvento bij een enorme stadsmuur en drinken koffie in een smal, schaduwrijk straatje. De zoon van Ria is jarig en ze trakteert op een taartje.
 
We moeten totaal 300KM dus snel door want het dorp is verder niet bezienswaardig.  Het laatste stuk rijden we snelweg en de asfaltlucht stroomt de auto binnen.  Camping Partaccia ziet er leuk uit, we hebben een ruime plek en maken ons op voor de wedstrijd Spanje-Nederland,

 
die we gaan bekijken op een grote tv in de bar; Genietend van een oranje aperol spritz en een fantastische wedstrijd met super goals. Het heeft me, geloof ik, wel m’n little black box gekost….
Zaterdag 14 juni 2014, WK match nr 2, nu hockey.  Na een hete wandeling, gaan Ria en ik naar t ‘diepe’ strand. Er liggen grote keien voor de zee maar er is een stuk waar je nog wel een eindje weg kunt zwemmen. Weinig golfslag natuurlijk.  Om de 10 minuten is er een oefen-show vlucht van 3 antieke vliegtuigen, 2 grote met 4 propellers en een kleine met 2 propellers. Ze glijden vlak naast elkaar door de lucht, over de pijnbomen en dan over zee terug; prachtig gezicht. Langzaam maar heel zeker trekken zware wolken op boven de marmergroeves van Carrara en het wordt steeds heter;  vooral dreigend, dus terug naar de camping.  In de camper is het 40grC en ik ga macaroni met worstjes, tomatensaus en spercieboontjes koken! 

 hoe huiselijk

Eerst nog genoten van de hockeywedstrijd van onze dames die wereldkampioen werden: en dat is 1 !!   Rond 6 uur onweert het overal rondom ons heen en tegen een uur of 8 begint het hier ook. Het is een groot lichtspektakel met wat gedonder en steeds meer regen. Het duurt de hele nacht door. Ria had gelukkig net op tijd de luifel ingedraaid want even later sloeg die van de spaans/ nederlandse limbo-buren kapot.  

Zondag 15 juni, skype met Merel en Floris; ik herken hem bijna niet zonder al zijn krullen, stoer hoor! Het is een stuk koeler, ca 24 grC en bewolkt, men is druk bezig de modder en andere troep van de wilde nacht op te ruimen. Wij gaan een stukje wandelen. We vinden een overdekte markt met kleding en schoenen en diverse bazaars, maar ik kan nog steeds niet de badmuts in de kleuren van de Italiaanse vlag vinden.    Dan maar een cappuccino aan zee om afscheid te nemen want morgen gaan we naar t noorden, dus het binnenland in.  We besluiten naar Salsomaggiore, de thermen, te gaan en vandaar uit naar de Certosa de Pavia, een karthuizerklooster.   Toen kwam de WK hockey heren finale, helaas wordt NL ingemaakt door de beresterke Aussies met 6-1. Ondertussen uren aan het blog gewerkt zodat nu alles t/m vandaag klaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten