vrijdag 20 juni 2014

16 en 17 juni Salsomaggiore, Certosa di Pavia

Maandag 16 juni begint met een beetje regen, het ruikt heerlijk op de camping, maar we vertrekken.
Een beeldschone rit via Varese Ligure naar Borgo van di Taro, waar we boven op een col (ca 1100 m) lunchen. We gaan naar binnen voor een cappuccio maar het ruikt er zo gruwelijk lekker, dat we blijven eten.   We nemen – als echte hollanders - natuurlijk alleen een voorgerecht, pasta met 4 soorten kaas en een grote fles water, eur 8 p/p en lekker !!
Onderweg nog een flinke bui en veel wind boven op de cols, maar bij aankomst op de camping in Salsomaggiore/Tabiano



was het weer lekker warm en een beetje zonnig.

De 4 zwembaden waren niet open want het was die nacht noodweer geweest. Dat was ook goed te zien, een deel van een van de terrassen waaruit de camping bestond, was helemaal weggezakt en er zat bijna geen takje meer aan de acacia’s.
Gelukkig kon Chris wel zijn dagelijkse workout doen want dat heb je nodig als je met 2 dames op reis bent.

 
Dinsdag 17 juni 2014, op tijd weg op zoek naar de Certosa di Pavia, een karthuizerkerk en –klooster.
 
Het was al gesloten voor de lunch, dus wandelen langs de rijstvelden met de vele muggen,
 
 naar de naastgelegen trattoria waar weer veel werklui zaten te eten. Wederom alleen een voorgerecht, nu pasta met ricotta en paddestoelen, ook lekker. Nog een poosje bij de camper gewacht tot het klooster open ging (14u30) en de zgn camperplaats gecheckt. Er was geen electra, wel een kraan en een gebouwtje met 2 nette toiletten en 1 staplee.  Kosten Eur 10,= p/dag. Een hele grote P-plaats waar nu niets stond, op 2 bussen met schoolkinderen na. De gevel van de kerk is prachtig, ingelegd met diverse kleuren marmer, schitterend beeldhouwwerk en ramen met prachtig bewerkte pilaren.
 

 
 
In de kerk langs de kanten kapellen met altaren, altaarstukken en wandschilderingen van al dan niet beroemde makers, zoals bv Bergognone en Perugino; verboden te fotograferen.   Hier en daar een grapje geschilderd in de ramen boven in de kerk.
 
Achter een enorm hek, dat pas later openging, is een heel mooi grafbeeld van Ludovico il Moro met zijn kindbruid Beatrice d’Este. Ook is daar een mooie tombe van de Visconti.  Het klooster heeft een grote en een kleine kruisgang met veel beeldhouwwerk langs de bogen tussen de zuilen.
 
Ook loop je door een van de cellen die boven de kloostergang uitsteken als kleine huisjes met een schoorsteentje, vakantiehuisjes noemt Chris ze.  
 
 
 
 
 
 
 
 
We komen 2 monniken tegen maar ze spreken wel tot ons, terwijl ze niet mogen praten. Een glaasje Chartreuse ontbreekt er wel…..   We rijden door naar de city camping van Milaan, vlakbij San Siro.  Het staat behoorlijk vol met opvallende, ‘gezellige’ tokky-Engelsen en veel gestalde campers, sommige in passende tenten. Er is geen winkeltje maar wel een bar/restaurant met 2 tv’s en een groot scherm dus ……  en aangezien er geen tv-ontvangst in de camper is….

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten