vrijdag 17 juni 2016

9, 10 en 11 juni San Marino en Riccione

Donderdag 9 juni 2016: naar San Marino; de volgende pleisterplaats op M's bucketlist. We parkeren de campers bij de kabelbaan, die ons vervolgens binnen een paar minuten omhoog brengt naar de Rocca/Rots San Marino.

We bekijken deze 'tempel'kerk met een mooi en heel lichtgroen plafond

                 

Dan komen we op het centrale plein waar de volledige regering bijeen lijkt te zijn (er staan 4 grote auto's met chauffeur)
    de balkonscene:    de overkant

Het is niet helder en als we een poosje rondlopen en bij Torre 1 (van de 3 die ook op het wapen van deze oudste republiek staan) bereiken, trekt de mist vanuit het dal met een koude wind omhoog rondom de rots.

 

                                                                                                  Brrrr. koud ...... en geen uitzicht meer.
ik ben t uitzicht

In de Torres zijn musea die we niet gaan bezoeken. We wandelen berg op en af, kijken wat winkeltjes, ik koop een grappige hanger voor M.
De kabelbaan hangt een uurtje later voor ons klaar als het begint te regenen, dus snel naar beneden waar we, hoe origineel, een plaatpizza eten. en weer is ie lekker !!! 

Het regent inmiddels flink dus we glibberen snel het laatste stuk de berg af naar de camper en rijden naar zee: te weten Riccione.
Ergens bij Rimini zien we een enorm groot winkelcentrum: Le Befane; met een mega supermarkt en veel mooie winkels. We scharrelen er ruim een uur rond en kopen eten voor vandaag en allerlei Italiaans lekkers voor het thuisfront.

Het is erg druk aan zee, maar op de camping is nog drekplek.
We installeren ons en wandelen dan naar en een stuk langs het strand.

                    

We pakken het enige terrasje waar mensen zitten en wel uit Nunspeet; de man heeft 25 jaar in Zwolle gewerkt, vlakbij mij en bij het bedrijf waar Elly nu werkt, iets met Dental.... tandtechnisch lab.
We hebben gezellig gebabbeld en als een flinke bui over is, lopen we terug naar de camper waar we genieten van verse zalm, filetto di Merluzzo en een schaal heerlijke sla, tutto fatto a mano; alles zelf bereid. Hopelijk is het morgen beter weer, maar de gezichten staan somber als we vragen....

Vrijdag 10 juni 16: we nemen de bus die voor camping Adria stopt naar Rimini; daar doen we een uur over. Ik herken de stad maar niet zoals ik die in mn gedachten had. We komen langs de Tempel van Malatesta; ooit heersers van Rimini.

Afbeeldingsresultaat voor rimini boog van             
                                De kerk is vrij sober,

maar de nissen met de tombes van de Malatesta's zijn mooi gedecoreerd, met bv engeltjes op de balustrades.





We lopen naar het centrale plein en door de hoofdstraat naar de boog van Augustus
     

en de weg terug naar het andere einde van de stad met de romeinse brug Tiberino.

Afbeeldingsresultaat voor rimini boog van

Vandaar wandelen we naar het kasteel Malatesta

 
waar een Biennale tentoonstelling is, die we links laten liggen. Er hangen wat posters van vroeger
 R van Rimini      en de M van Ma.........


We snakten naar zon, zee en strand dus terug, nu sneller met de bus die al op ons stond te wachten.
Alle stranden zijn hier gepacht dus prive bagni en slechts hier en daar is een klein stukje publiek waarvoor we 50 meter moesten lopen. Het zeewater was heerlijk en de zon was heet.
's Avonds heb ik alweer gekookt ... 

Zaterdag 11 juni een stuk gewandeld langs et strand naar Riccione centrum voor koffie. Het werd wat bewolkt en dreigend maar ik ben toch nog 2 uur op het strand geweest waar de zon mij niet in de steek liet. Genoten van deze laatste dag aan en in zee.

 

Morgen richting Mendrisio.... p

1 opmerking: