woensdag 1 juni 2016

27 en 28 mei Bracciano arrivederci en op naar Le Marche

Vrijdag 27 mei 16:  's Ochtends met Maria afgesproken en in Bracciano gewandeld en natuurlijk koffie op een terras.
Bij trattoria La Fontanella geluncht. Toen ik binnenkwam zag ik dat ik hier ca 8 jaar geleden een paar keer met Maria had gegeten.
Ook nu weer was het erg lekker: M&M hadden risotto vol met zeevruchten en ik had dunne sliertjes met een flinke Lucio, een vis uit het meer hier.  Geheel graatvrij en erg lekker.

                   


Van de baas kregen we de limoncello en een spoom van citroen (foto 2), in NL duurder dan deze hele maaltijd: het was goddelijk.....  totaal voor ons 3-en:  eur 22,== dubbel genieten.

Toen op de camping alvast wat opgeruimd want morgen gaan we aan onze tour door Le Marche beginnen. Weer gezwommen en later op het terras van de camping, dus aan het water, koffie gedronken en afscheid genomen van Maria.

Zaterdag 28 mei 16 om ca half tien vertrokken; We rijden een prachtige route langs binnenwegen, over heuvels en flinke bergen en zien ineens een groot acquaduct en enorme stadsmuren met boven in de hoek een wapen: misschien van de Borgia ?
                                  

we zoeken een P en wandelen het stadje in.
Het is Nepi, er is een enorm fort met grote ronde torens en daarbinnen de ruïne van een burcht van de Borgia's.  Je kunt het niet bezoeken; er worden wel voorstelling georganiseerd op het grote plein voor de ruïne

                     

Lucrezia kwam hier 's zomers meestal, maar ze hield meer van Rome....   ik ook

Voor het stadhuis is een vreemde vuurtorenvormige fontein; een aftakking van het acquaduct dat voor het kasteel van de Borgia's bestemd was

                 

Ook is er een flinke kathedraal


met een crypte: ik blij....

Het was een leuk plaatsje en we hebben heerlijk geluncht met cappuccino en een roombroodje op een terras vol locals.

Om 14u00 kwamen we op een hele hoge berg aan bij de Cascate di Marmore; kunstmatige watervallen op 3 niveaus; in een 'park' met veel (zware) wandelroutes. De waterval is gebouwd begin 3e eeuw BC door de Romeinse consul M. Curio Dentato - ik denk dan meteen aan een tandengenezer....
De waterval is met 165 m de hoogste kunstmatige waterval in Europa en wordt enkele keren per dag stilgelegd en na enige tijd weer aangezet voor opwekking van energie! 
Dat zou om 15u00 zijn dus wij hebben gewacht in de hooggelegen uitkijkpost die Paus Pius VI daar heeft laten bouwen: dat mooie 'prieeltje' helemaal in de verte op de punt van de hoge klif

 

Helaas stroomde er al wat water, maar om 15u00 kwam er een keer zoveel.


Ik denk dat het spectaculair is om te zien dat de waterval stopt, maar dat hebben we niet (meer) meegemaakt.  Ik heb het wel op tv gezien. Het was erg warm dus snel naar een koele plek.

We hadden een camping uitgezocht in Piediluco, aan het gelijknamige meertje, idyllisch gelegen in de bergen.

 lekker de was aan een dooie boom in de zon en uitzicht op een prachtig bergdorp

                      

Verfrissendgezwommen na een hete dag en nagenoten bij de camper met hap en snap; en kaarten en boeken om de volgende etappe in de Marche te plannen.

1 opmerking:

  1. Eerlijk is eerlijk, de afspraak hadden we om bij de politie aangifte te doen. Dat had wat voeten in de aarde maar uiteindelijk na Veel gepraat werd het verbaal gemaakt. Met veel dank aan Maria en madelon die goed Italiaans spreken en als tolk konden dienen. De dienstdoende agent zou er werk van gaan maken maar het kwaad was al geschied. Zal er wel nooit meer iets van horen..... Maar heb vakantie niet laten verpesten!

    BeantwoordenVerwijderen