woensdag 15 juni 2016

8 juni 2016 SM degli Angeli in Assisi en dan Perugia

Woensdag 8 juni 2016. Eerst naar de kerk S.M. degli Angeli, 6 KM vanaf de camping.


Ook daar zware controle; zelfs het kleine tasje van Marian moet open.


Het bijzondere hier is dat er een heel oud kapelleke staat waar de grote kerk omheen is gebouwd

    






We wandelen langs de rozentuin naar de Rozenkapel, de plek waar Franciscus echt?? gestorven is.



Buiten zien we in de rode loper van straatstenen,

                      

langs de vele fonteinen, dat menigeen zijn steentje heeft bijgedragen, ik neem aan aan de Basiliek 

Langs een rode weg (die meestal slechter zijn dan de witte en gele wegen hier) rijden we door een mooi gebied naar Perugia. We parkeren bij het stadion waar 3000 gratis p-plaatsen zijn bij het eindstation van de minimetro: een snoeperig klein wagonnetje dat iedere paar minuten, stuurloos over een rail naar boven naar de oude stad rijdt voor eur 1,50.


Wat een geweldige uitvinding: geen lawaai, leuk om te zien en geen parkeer-problemen. Overal langs de route staan bomen, zodat de mensen die er wonen er nog minder last van hebben. Super ......

We wandelen naar de hoofdstraat en genieten bij de beroemdste patisserie van Perugia: Sambri van een cappuccio met een stampini van amandelen.

 



We prikken 1 bezienswaardigheid om te bekijken: het museum aan de overkant. Daar  blijkt echter alleen religieuze kunst te zien, mn van Perugino, dus wandelen we verder over het mooie plein met de beroemde fontein van vader en zoon Pisano.

  


In het palazzo dei Priori is in de schitterende Sala dei Notari een bijeenkomst aan de gang die we nog even bijwonen.

Aan het eind van de hoofdstraat gaan we ondergronds en bekijken daar oa de overblijfselen van vroegere villa's, zoals deze van de beroemde familie Baglioni waar nog fresco's in zeer goede staat te zien zijn.

 




Onderaan bij de oude stadspoort,

                  

komen we weer in de openlucht en wandelen terug naar de minimetro. Bij het stadion eten we een lekkere plaatpizza en rijden dan naar Novafeltria waar een Nederlands stel een mooie camping heeft, hoog op een berg met een mooi en verwarmd zwembad en geweldig uitzicht: Perticara.

                      

Ik dacht: dat iemand dat hier kan en wil vinden... maar de camping bleek nagenoeg vol!!
Na een warme rit met veel bochtjes, hebben we zwaar behoefte aan een Aperol Spritz op het overdekte terras omdat het helaas begint te regenen.
We kregen 2 plekken waar wat grind lag want het gras moest gespaard worden; golfterrein of camping?  Ik moet de auto uit in de regen om de kettingen voor de plekken van de paaltjes op de grond te leggen. Later komt de NL jonge man van de receptie mij een standje geven dat ik over de ketting ben gereden en dat die nu stuk is... en dat hij zich had vergist in de prijs en dat er eur 5 bij kwam. Toen werd ik een beetje boos.... en kreeg het gevoel dat ik weer in Nederland was ....  Als ik later 's avonds de berg weer ben opgeklauterd naar het zwembad, hebben ze helaas de afdekking er al weer op gerold....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten