dinsdag 7 juni 2016

3 en 4 juni: lekker aan zee

Vrijdag 3 juni 16: op de fiets richting Numana en Sirolo, slechts enkele kilometers.... maar... het ligt natuurlijk allebei boven op een berg met een steile bochtige weg er naartoe.
We gaan eerst naar een markt in Numana met kramen uit alle windstreken van Italië en hun specialiteiten: Cannoli uit Sicilië, Pan Carasau uit Sardinië, Olijven uit Puglia, Hammen uit Calabrië.. etc etc. veel kaas... vooral Pecorino die ik erg lekker vind. Ook zijn er veel kramen met dames die handwerkjes en juwelen zitten te maken. Ik koop voor Merel een bijzondere handversiering uit India ??? uhhhh


  
Bij de strandbar pakken we een cappuccio op het terrasje, en ik zie Mr Zocca met olijven all'ascolane (uit Ascoli) die onze Tsjechische buurvrouw op de vorige camping ons liet proeven: olijven met vlees (4 soorten) in een gepaneerd omhulseltje gebakken of gefrituurd.

Dan fietsen we de bergen in, maar zakken een half uurtje later af naar de haven waar nog een paar vissers hun vis proberen te slijten en waar een echtpaar krabben uit de netten zit te hameren.





Ze hebben alleen nog wat inktvis, die van mij de naam vis niet mogen dragen, en een paar roggetjes.



De mosselvissers zijn ook de laatste vangst aan het uitladen


We lopen door tot de kleine 'vuurtoren'


                                  


en fietsen dan langs de zee terug. Bij de strandbar gekomen, blijkt Mr Zocca wakker te zijn en we proberen 3 van de 4 soorten van zijn 'frituurtjes":




de olijven, mozzarella en ricotta die een beetje zoet smaakt.
We nemen er een glas prosecco bij omdat we dat nog niet gehad hebben. Tsjaa je moet wat.....en het was ook nog erg lekker.  Toen waren we heel snel op t camp.

Er kwamen weer flinke wolken, we zijn stoere meiden dus gewoon de zee in. Het bleek erg warm in de zon totdat er een briesje opstak.

Heerlijk gezwommen en even in de zon opgedroogd. We wilden ons aanmelden voor een excursie morgen naar Osimo en zijn grotten, maar die was helaas volgeboekt.

Zaterdag 4 juni 16; we blijven nog een dagje en fietsen nu naar het zuiden naar Porto Recanati; wel een aardig plaatsje waar we wat rondwandelen, helaas is het kasteel gesloten;


koffie drinken in een strandbar... Terug op de camping tovert Marian een deftig lunchje tevoorschijn

               

van pastasalade met formaggio blu en kip op een bedje van witlof en getopt met een toefje tomatenpuree.
Als we zijn bijgekomen van dit culinaire genot, is het aardig opgewarmd, dus op naar t strand.
Lekker zwemmen in het vrij zoute water; ik kan er makkelijk op drijven. Net als gistermiddag. komt er ineens een golf - verder is het water erg kalm, - en dan nog een, zodat alle badlakens en kleding van de mensen op de 1e rij doorweekt zijn. Das wel even lachen.

Dan gaan we naar het zwembad op de camping

             

want daar zijn we nog niet geweest.
Ondanks het feit dat je op dit strand niet vol zand komt te zitten want het zijn minuscule kiezeltjes - ook grote hoor, maar neuropathische voeten zijn soms wel handig; als ik uit het koude water kom, voel ik ze nauwelijks - voelt het na een bad in het chloor wel erg schoon.

We willen vis eten in het naburige restaurant maar er komen mega donkere luchten en we besluiten de vis in het camping restaurant te proberen. Dat is een super keuze. Het restaurant is vol, maar voor ons wordt buiten nog en 2-persoon tafeltje bijgeschoven (vooraan nog net onder de luifel)\






Marian eet een mooie, supermalse tonijnbiefstuk in sesam en ik gegrillde visjes: een kabeljouwtje, een tongetje en een Coda di Rospo; een klein zeeduiveltje met een grote kop maar het kleine lijfje smaakt super. Alle visjes zijn heerlijk en graatvrij.
Ook heb ik nog een spies met calamari, sepie en garnalen; die mag Marian eten want inktvis vind ik net rubberringen - om t netjes te zeggen.....
We krijgen een glas lekkere frisse witte huiswijn aangeboden en genieten na met een goddelijk toetje: in Italie is zelfs eten op de camping een hemels genot ......


1 opmerking: