dinsdag 8 oktober 2019

28 sep 19 deel 3: avondshow in forum van Augustus

28 sep avond: de kaarten waren uitverkocht, maar als we naar de (mobiele kassa van het forum van Augustus gaan, kunnen we nog naar binnen.
Nu zitten we op een tribune ipv rond te wandelen.
Wel lekker na zo'n dag waarop we meer dan 16 KM hebben gesjouwd… voor mij inmiddels een heel eind, maar het ging vrij gemakkelijk … en pijnloos

Het was een multimedia show geprojecteerd op de oude muren; waarbij de grootste en hoogste nog bestaande originele muur gebouwd als bescherming voor oa brand. Er is een laag wit travertin in verwerkt, waardoor de muur veerkrachtig en sterk is.. (ook de trap is nog origineel!)

Afbeeldingsresultaat voor foro augusto  
Afbeeldingsresultaat voor foro augusto   de lay out van het forum

 
 
 
Een interessant verhaal over hoe het is ontstaan, de opzet, het leven van alledag, etc etc

We horen ook hoe we aan de namen goud en zilver zijn gekomen: twee 'bankiers' met de namen Aurelius en Argenta zijn daar de bron van. We zien hu  oude geldkantoortje geprojecteerd op de plaats waar het zou hebben gezeten:
 

                                      nog een stuk van de originele marmeren vloer 
 
 
   het forum van Augustus      en hier ingebed  tussen alle andere keizerlijke forums
 
 

Het is weer een zwoele avond; en als we - natuurlijk met een heerlijk ijsje van onze ontbijtbar - nog even naar het Colosseum wandelen, zien we daarop ook projecties: maar dan hele moderne: reclame boodschappen ...    jammer... 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten